Ingezonden persbericht


14 december

Jonge filmster en verzetsvrouw openen kindertentoonstelling

D E V R E D E S F A B R I E K

In het Verzetsmuseum Amsterdam verrichtte de jonge filmster Jesse Rinsma, hoofdrolspeelster van de film Knetter, vandaag de opening van de kindertentoonstelling De Vredesfabriek. Jesse zette door een druk op een knop de tentoonstelling in werking. Ze werd geassisteerd door Mirjam Ohringer, betrokken bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog én bij de oprichting van het Verzetsmuseum precies twintig jaar geleden.

Knetter, geregisseerd door Martin Koolhoven, was de openingsfilm van het Cinekid Festifal.

Jesse Rinsma: "Ik vind het leuk om de opening te doen en ik was al eens in het Verzetsmuseum geweest. De tentoonstelling is heel erg leuk met al die machines. Kinderen kunnen er tenminste iets doen."

Mirjam Oheringer: "Ik vind het een belangrijke tentoonstelling omdat kinderen leren dat je voor vrede in de wereld iets moet doen en wat je zou kúnnen doen, óók als kind."

In De Vredesfabriek staan 15 machines: de bezoekers produceren vrede en vrijheid. Met gereedschap als een tolerantiemeter, machtssorteerder, conflictrol, oorlogsverkenner, zondebokmolen, spijtbuis, monumentenwiel en oorlogsdemper: bezoekers maken keuzes, voeren opdrachten uit en toetsen hun mening. De tentoonstelling is te zien tot en met 14 mei 2006.

De Vredesfabriek is ontwikkeld door de Stichting Vredeseducatie in Utrecht. Foto: VMA/Rob Keus


---

DE VREDESFABRIEK
Open voor publiek van 15 december 2005 t/m 14 mei 2006

Verzetsmuseum Amsterdam Openingstijden

Plantage Kerklaan 61 di-vr 10.00 - 17.00 uur 1018 CX Amsterdam za-zo-ma/feestdagen 12.00 - 17.00 uur tel: 020-620 25 35 / www.verzetsmuseum.org

Meer informatie en beeldmateriaal is verkrijgbaar bij Verzetsmuseum Amsterdam,

Gerard Mensink, tel: 020-620 25 35, fax: 020-620 29 60, e-mail: mensink@verzetsmuseum.org


---- --