TNT Group

20051215 TNT sluit miljoenencontract met Karstadtquelle

TNT sluit miljoenencontract met Karstadtquelle

15 December 2005 - Amsterdam - KarstadtQuelle AG heeft voor een periode van vijf jaar een contract ter waarde van in totaal ruim 100 miljoen euro omzet afgesloten met TNT dochter TPG Post Pakketservice, een business unit van TPG Post, voor de distributie van diverse pakketzendingen. Vanaf volgend jaar bezorgt TPG Post Pakketservice jaarlijks enkele miljoenen zendingen voor meerdere bedrijfsonderdelen van KarstadtQuelle AG, zoals Quelle Nederland BV, Neckermann Nederland BV en Bonaparte. Het gaat om zowel de bezorging van pakketten bij de consument thuis als de verwerking van retourzendingen. Momenteel verzorgt TPG Post Pakketservice reeds de pakketdistributie en retourzendingen voor diverse KarstadtQuelle bedrijven. Het vernieuwde en uitgebreide contract betekent een verdere intensivering van de huidige samenwerking.

Harry Koorstra, lid van de Raad van Bestuur van TNT en verantwoordelijk voor alle postactiviteiten, zegt verheugd: Wij zijn er trots op dat KarstadtQuelle TNT voor de komende vijf jaar heeft gekozen als distributiepartner. KarstadtQuelle heeft een indrukwekkende positie op het gebied van thuiswinkelen opgebouwd. Ik ben ervan overtuigd dat TPG Post Pakketservice de klanten van KarstadtQuelle de beste kwaliteit en de meest complete dienstverlening zal bieden. Dit contract is een uitstekend voorbeeld van onze aangescherpte strategie op netwerken. TNT is duidelijk succesvol in het ontwerpen, implementeren en beheren van netwerkactiviteiten.

Na de positieve ervaringen uit het verleden willen wij de samenwerking met TPG Post op het gebied van de distributie in Nederland vastleggen in een duurzaam partnership, aldus Gregor Blauermel, Manager Logistik / Services Versandhandel van KarstadtQuelle AG. Ik verheug me op deze nieuwe samenwerking.

KarstadtQuelle AG is een van oorsprong internationale Duitse onderneming die zowel het grootste warenhuisconcern van Europa is als een toonaangevende positie inneemt op de thuiswinkelmarkt. KarstadtQuelle heeft vooraf een uitvoerige verkenning gemaakt van de dienstverlening door TPG Post Pakketservice met een eigen monitoringspilot. KarstadtQuelle heeft voor TPG Post gekozen vanwege de kwaliteit van de dienstverlening en de gezamenlijke ontwikkeling van producten en diensten in het thuiswinkelsegment.

TNT N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 161.000 medewerkers in 63 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2004 bedroeg 12,6 miljard. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.