Aftrap landelijke campagne "een fatsoenlijke horeca CAO"
FNV Horecabond eist fatsoenlijke horeca CAO
Horecawerkgevers minachten personeel en vakmanschap
Op donderdag 15 december a.s. geeft de FNV Horecabond, de grootste
vakbond in de horeca, recreatie en catering met 25.000 leden, samen
met de landelijke studentenorganisatie LSVB de landelijke aftrap van
de campagne `een fatsoenlijke horeca CAO'. Er is sinds 1 juli 2005 tot
het voorjaar van 2008 een horeca CAO van kracht die de FNV Horecabond
niet ondertekend heeft omdat deze van weinig respect getuigt voor het
personeel en het vakmanschap in de horeca. In de campagne wordt
horecapersoneel in heel Nederland over deze onfatsoenlijke CAO
geïnformeerd. Velen onder hen hebben er namelijk geen flauw benul van
welke negatieve gevolgen deze CAO voor hen in petto heeft. Weten ze
dit wel, dan zullen ze vast bereid zijn om, wanneer noodzakelijk,
samen met de FNV Horecabond in actie te komen voor een nieuwe CAO.
Doelstelling van de FNV Horecabond is dat de vakbonden en werkgevers
weer aan de onderhandelingstafel gaan en er een nieuwe fatsoenlijke
horeca CAO wordt afgesloten per 1 juli 2006.
Minachting voor het personeel: geen werk, geen loon
In de huidige CAO die op een achternamiddag tussen
werkgeversorganisatie Koninklijk Horeca Nederland en De Unie is
overeengekomen staan 25 punten waaruit de minachting voor het
personeel in de horeca blijkt. Zo hoeft de werkgever geen loon te
betalen als er geen werk is, iets wat de FNV Horecabond binnenkort
juridisch gaat aanvechten. Daarnaast zijn de jeugdsalarissen met 5%
gedaald, is er voor een groot deel van het personeel geen
loonsverhoging in 2006 bedongen en is er de mogelijkheid nul-uren
contracten af te sluiten. Ook kunnen er zes bepaalde tijd contracten
achter elkaar afgesloten worden binnen vijf jaar waardoor
horecamedewerkers geen enkele zekerheid hebben op het gebied van werk
en inkomen. Door hun onstabiele en onzekere financiële situatie wordt
het voor horecamedewerkers bijna onmogelijk om bijvoorbeeld een
hypotheek af te sluiten.
Minachting voor het vakmanschap: geen investering in personeel en
training
Door het personeelsbeleid dat in de CAO voorgestaan wordt, geven
horecaondernemers een compleet verkeerd signaal af waardoor uitholling
van de horecasector in de hand gewerkt wordt. Zo is er geen tijd voor
degelijk inwerken en training, wordt (bij)scholing niet als prioriteit
gezien en geeft men de voorkeur aan ongeschoolde, goedkope krachten
boven gekwalificeerd personeel. Heeft men toch gekwalificeerd
personeel in dienst, dan worden met name die functies die rechtstreeks
contact hebben met de klant, sterk ondergewaardeerd. Zo kan het
bedienend personeel vier jaar lang voor het wettelijk minimumloon
aangesteld worden. Met andere woorden: iemand van 20 jaar met een
fulltime baan kan er sinds deze CAO ruim 20%, of wel 200 euro bruto
per maand op achteruit gaan.
Het is daarnaast nu al zichtbaar dat er zich bij de diverse
horecaopleidingen minder leerlingen hebben ingeschreven vanwege de
slechte (financiële) vooruitzichten in de horeca. Tevens zoekt 80% van
de afgestudeerden van de hogere hotelscholen direct een baan buiten de
horeca. Bij eenderde van de uitstromende werknemers blijkt dat het
slechte salaris de doorslaggevende reden was om de sector te
verlaten, stelt het Bedrijfschap Horeca en Catering.
Fatsoenlijke CAO geëist
De FNV Horecabond eist dat werkgevers weer betrouwbaar en integer
worden. Dit kan door weer met elkaar in gesprek te komen en een
fatsoenlijke CAO af te sluiten. In deze CAO moet de belachelijke
paragraaf van tafel van `geen werk, geen loon'. Daarnaast wil de FNV
Horecabond een loonsverhoging van 2% voor al het personeel op 1 juli
2006 en tevens dat er op veel punten, zoals vergoedingen bij ziekte,
contracten en onregelmatigheidstoeslagen opnieuw onderhandeld wordt.
Geen reden meer om personeel op houtje te laten bijten
De FNV Horecabond stelt dat er geen reden meer is voor de werkgevers
om geen fatsoenlijke horeca CAO af te sluiten. Het gaat immers weer
beter in de horeca. De FNV vindt dan ook dat de werkgevers het
horecapersoneel tegemoet moeten komen. In voorgaande magere jaren dat
het economisch zeer slecht ging in de sector, hebben werknemers steeds
hun steentje bijgedragen en is er met name op personeelskosten
bezuinigd. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek
hebben werknemers in de horeca in 2004 de loonmatiging zelfs het meest
in de portemonnee gevoeld ten opzichte van alle andere sectoren.
Nu de markt weer aantrekt is het voor de werkgevers dan ook weer
mogelijk om de werknemers na jarenlange soberheid financieel te
compenseren. In het derde kwartaal van 2005 was er namelijk een
omzetstijging van 3,8% in vergelijking met het derde kwartaal 2004 en
het Bedrijfschap Horeca en Catering verwacht voor 2006 een omzetgroei
van 2%.
Landelijke start campagne 15 december
Op donderdag 15 december a.s., net voor de horeca-piekdagen rond
kerst, bezoekt de FNV Horecabond samen met studenten van de LSVB,
horecagelegenheden in Utrecht. Veel studenten hebben namelijk een
bijbaantje in de horeca en zijn daarom een belangrijke doelgroep in
deze campagne. Tijdens dit bezoek aan horecagelegenheden zal het
horecapersoneel enerzijds geïnformeerd worden over de huidige
onfatsoenlijke CAO en anderzijds zal met hen gesproken worden of hun
baas een fatsoenlijke werkgever is. Tevens zal hen verteld worden
welke acties zij zelf kunnen ondernemen om betere arbeidsvoorwaarden
te bedingen. Dit bezoek is tevens de landelijke aftrap van de campagne
`een fatsoenlijke horeca CAO'.
Speciaal voor deze campagne is de site www.fatsoenlijkehorecaCAO.nl
geopend.
FNV