Gemeente Brielle


Actueel - Persberichten

Overname woningen Brielle door Vestia Midden-Nederland

Op 13 december is in de raadvergadering van de gemeente Brielle formeel besloten dat alle circa 1.700 woningen van het gemeentelijke woningbedrijf van de gemeente Brielle overgenomen worden door woningcorporatie Stichting Vestia Groep uit Rotterdam.

De woningen komen in beheer bij het kantoor van Vestia Midden-Nederland. Vestia Midden-Nederland wordt daardoor verantwoordelijk voor de verhuur en het onderhoud van deze woningen. Brielle is voor Vestia geen vreemde stad. In het huidige woningbezit van de woningcorporatie zitten al 30 woningen in deze gemeente.

Ondertekening Convenant

Om het raadsbesluit van afgelopen dinsdagavond te bekrachten wordt er vrijdag 16 december een convenant ondertekend. Deze ondertekening wordt gedaan door de heer Erik Th. P. Staal, algemeen directeur van Vestia, en de burgemeester van de Gemeente Brielle, mevrouw G.W.M. van Viegen.

In het convenant zijn onder andere afspraken opgenomen over de samenwerkingsovereenkomsten tussen de gemeente Brielle en huurdersorganisaties, de renovatie van de wijk Rugge en de toekomstige woningbouw. Ook wordt gesproken over Wonen & Zorg, een punt dat zowel bij de gemeente Brielle als Vestia ruime aandacht heeft.

Regiokantoor Brielle

Vestia Midden-Nederland kent naast haar kantoor in Nieuwerkerk aan den IJssel ook een viertal zogenaamde regiokantoren. Deze kantoren voorzien in de directe informatievoorziening naar onze huurders. Om de nieuwe huurders vanuit Brielle goed van dienst te kunnen zijn opent Vestia Midden-Nederland ook een regiokantoor in Brielle. Het regiokantoor zal gevestigd worden aan de Venkelstraat 8 in Brielle en is vanaf maandag 2 januari 2006 open.

Over Vestia Midden-Nederland

Vestia Midden-Nederland verzorgt de verhuur en het beheer van circa 5.500 woningen verspreid over ruim 30 gemeenten in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Vestia Midden-Nederland maakt deel uit van de Vestia Groep (gevestigd in Rotterdam), een landelijk opererende woningcorporatie met dertien corporaties en een aantal gespecialiseerde vakbedrijven. In totaal beheert Vestia landelijk ruim 70.000 verhuureenheden. Voor meer informatie over de activiteiten van Vestia kunt u kijken op www.vestia.nl.