Manpower Business Solutions wint aanbesteding Tvcn

Manpower uitzendorganisatie

Manpower Business Solutions wint aanbesteding Tvcn

DIEMEN, 15 december 2005 Manpower Business Solutions (hierna: MBS) heeft de Europese aanbesteding bemiddeling tolk- en vertaaldiensten, die uitgeschreven is door het Ministerie van Justitie gewonnen. Na het overnemen van de Service Afdeling van Sony inclusief het Repair en Contact Center in Badhoevedorp en een tweetal helpdesks van IBM is de overname van Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (Tvcn) de vierde grote overname van MBS in 2005. MBS is een snel groeiende dochter van Manpower Nederland. Tvcn is met negenhonderd tolken en vertalers in meer dan honderd talen één van de belangrijkste leveranciers van tolk- en vertaaldiensten in Nederland. De contracten tussen MBS, de Staat en Tvcn worden op 15 december om 11.00 uur getekend in het gebouw van Ministerie van Justitie in Den Haag, Laagbouw L338, Smitzaal. De naam Tvcn zal ook na
1 januari 2006 gehanteerd worden.

In de nabije toekomst zal MBS de unieke tool telefonische tolkdienstenlanceren in de zakenwereld. Door dit innovatieve en geavanceerde tool kunnen bedrijven communicatieproblemen met bijvoorbeeld handelspartners in het buitenland gemakkelijk oplossen op een eenvoudige en relatief voordelige manier. Dit alles gebeurt door het opzetten van een conference call met een tolk in de vereiste taal. De overheid maakt al jaren gebruik van deze unieke tool en op jaarbasis worden er honderdduizenden tolk-uren vervuld.

Tvcn is in 2000 ontstaan uit een fusie van zes regionale Tolkencentra en heeft zich in de afgelopen vier
jaar voorbereid op marktwerking en privatisering. Tvcn is veranderd in een efficiënt bedrijf dat maatwerk levert. In de loop van 2004 bood het Ministerie van Justitie via een publieke aanbesteding de tolk- en vertaaldienstvoorziening van Tvcn aan. Eind 2005 ontstaat rond de voorziening van tolk- en vertaaldiensten een geheel nieuwe situatie. Het overheidsbudget wordt gedecentraliseerd, zodat afnemers directe verantwoordelijkheid krijgen voor de beslissing een tolk of vertaler in te schakelen. Half november 2005 werd duidelijk dat MBS als winnaar van de aanbesteding aangewezen zou worden. Deze aanbesteding past in het kader van een terugtrekkende overheid op de reguliere markt.

Consequenties aanbesteding
De huidige Tvcn organisatie zal in het geheel worden ingepast in de bestaande structuur van MBS, dat valt onder de moederorganisatie Manpower Nederland BV. Mede door de wereldwijde positie die Manpower inneemt als 'Partner in Employability', zal MBS de klanten van Tvcn maximale continuïteit en kwaliteit in dienstverlening kunnen bieden. De keuze is op MBS gevallen omdat zij het beste voorstel hebben ingediend en omdat MBS voldoende zekerheid kan bieden op het gebied van de voortgang van de dienstverlening. De hoofdkantoor functie van Tvcn in Utrecht wordt per 1 januari 2006 gehuisvest in het kantoor van MBS te s-Hertogenbosch. Vanuit hier gaat MBS de dienstverlening Tvcn breder in de markt zetten.

Over Tvcn
Tvcn levert tolk- en vertaaldiensten aan overheid en instellingen op het gebied van juridische hulpverlening, handhaving van de openbare veiligheid, sociale integratie, maatschappelijke dienstverlening, gezondheidszorg en onderwijs. Tvcn heeft in totaal 50 vaste medewerkers binnen haar bemiddelingsapparaat en voorziet 900 zelfstandig werkende tolkers en vertalers van opdrachten. Kantoren van Tvcn zitten momenteel in Utrecht, Eindhoven en Hengelo.

Over Manpower Business Solutions (MBS)
MBS is als Europese organisatie ontstaan door de combinatie van 10 dochterondernemingen van Manpower, die in Europa actief zijn op het gebied van Business Process Outsourcing. MBS is gespecialiseerd in vraagstukken omtrent Business Process Outsourcing waarbij in het proces de mens de bepalende factor is.

MBS biedt drie business modellen aan, hierbij wordt onderscheid gemaakt in de mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de opdrachtgever.

Over Manpower
Manpower is sinds de jaren zestig ook gevestigd in Nederland en heeft hier 150 vestigingen met ruim 900 medewerkers. Naast het merk Manpower voeren we in Nederland de merken Manpower Special Staffing, Right Management Consultants, Manpower Business Solutions Elan en Jefferson Wells