Ingezonden persbericht


Eurinpro International verkoopt Europese logistieke vastgoedportfolio aan Insight European Real Estate Trust

Luxemburg, 15 december 2005 - Eurinpro International SA kondigt de verkoop aan van een Europese logistieke vastgoedportfolio bestaande uit elf projecten aan Insight European Real Estate Trust SA. Eurinpro International is een investeerder in logistiek vastgoed, gevestigd in Luxemburg.

Eurinpro's eigen investeringsbank stelde de portfolio ter beschikking in september en het verkoopproces werd binnen tien weken succesvol afgerond met één koper, Insight European Real Estate Trust SA, onderdeel van Insight Investment. De aankoopprijs van de portfolio is circa EUR 160 miljoen.

De portfolio bestaat uit elf logistieke activa en projecten van samen circa 220.000 m². De projecten bevinden zich op strategische locaties in zeven landen in Europa: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België, Polen en Tsjechië. De projecten zijn volledig verhuurd aan een evenwichtige groep huurders, bestaande uit logistieke dienstverleners, producenten en retailers. De transactie bestaat uit een combinatie van activa die inkomsten genereren en projecten in ontwikkeling.

Philippe van der Beken, hoofd van de investeringsbank van Eurinpro, zegt: "Er was ongekende interesse van de internationale investeringsgemeenschap, met name van investeerders uit de VS en het Midden Oosten, traditionele privé-vermogenpartijen en grote investeringsbanken."

Bart Verhaeghe, voorzitter en CEO van Eurinpro, voegt toe: "We zijn bijzonder tevreden met de verkoop aan Insight, een van de grootste vastgoedinvesteringsmanagers in het Verenigd Koninkrijk. Kijkend naar de projecten die op we op dit moment ontwikkelen, vertrouwen we erop dat we in de nabije toekomst weer een gelijkwaardige portfolio kunnen aanbieden."

Tony Smedley, directeur en fondsmanager van Insight Investment's European Property Fund zegt: "We zijn verheugd met de aankoop van deze hoogwaardige Europese portfolio van Eurinpro, een gerespecteerde partner in logistieke projectontwikkeling. Deze aankoop is volledig in lijn met het investeringsprogramma van Insight European Real Estate Trust van EUR 600 miljoen, namelijk superieure rendementen realiseren uit strategische investeringen."

Insight European Real Estate Trust werd in juli 2005 opgericht door Insight Investment, de vermogensbeheertak van HBOS plc.

Over Eurinpro International

Eurinpro ontwikkelt en investeert in logistieke vastgoedoplossingen. Eurinpro stelt al meer dan twintig jaar de klant centraal bij de ontwikkeling van distributiecentra. Ieder project begint met een concrete vraag van een klant. Eurinpro biedt een logistieke oplossing die de totale kosten voor de eindgebruiker verminderen per kubieke meter magazijnvolume. Gedurende het ontwikkelingsproces biedt Eurinpro juridisch, belastingtechnisch en financieel advies. Ieder logistiek centrum van Eurinpro voldoet aan de behoeften en specificaties van de eindgebruiker en biedt tegelijkertijd een garantie voor de financiële waarde van het gebouw.

In de afgelopen vijf jaar bouwde Eurinpro 1 miljoen m² met een totale waarde van EUR 750 miljoen. Klanten zijn onder andere logistieke dienstverleners als DHL, DPD, Schenker, Exel, TNT, Ingram Micro, GEFCO, Christian Salvesen en ABX, retailers als BRICO en Match, en producenten als Sony, JVC, Mazda, Corus, Stanley, Kärcher en Invensys.

Eurinpro heeft kantoren in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en Polen en is vertegenwoordigd in Japan en de VS. Investeringsorganisatie Eurinpro International SA is gevestigd in Luxemburg.

www.eurinpro.com

Over Insight Investment

Insight Investment Management (Global) Limited is de vermogensbeheerder van HBOS plc. Geregistreerd in Engeland en Wales. Geregistreerd kantoor 33 Old Broad Street, London EC2N 1HZ. Registratienummer 827982. Geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Services Authority.

Insight Investment beheert fondsen voor institutionele en retail klanten in een scala van activa: aandelen, obligaties, vastgoed, derivaten en privé-kapitaal. Op 30 september 2005 beheerde Insight GBP 84 miljard in assets.

www.insightinvestment.com

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Eva Rijser

PR21

Tel.: 023-555 3263

E-mail: eva.rijser@pr21.nl

Philippe van der Beken

Head Real Estate Investment Bank Eurinpro

Tel.: + 352 2636 3220

E-mail: philippe.vanderbeken@eurinpro.com

Geert Vanhees

Marketing Director Eurinpro

Tel.: +322 263 4069

E-mail: geert.vanhees@eurinpro.com

Insight Investment:

Insight Investment press office

Tel:: + 44 20 7321 1358

Press.office@insightinvestment.com