Overeenkomst op het gebied van technologie, co-marketing en sponsoring F1-team

Kontich, 15 december 2005 - Intel Corporation en de BMW Group hebben een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst gesloten. Beide bedrijven gaan samenwerken op het gebied van technologie en gezamenlijke marketing. In het kader van deze overeenkomst zal Intel-technologie toegepast gaan worden binnen de hele BMW Group en het wereldwijde dealernetwerk. Intel zal tevens het BMW Sauber F1 Team gaan sponsoren. Intel wordt 'Official Corporate Partner' van dit F1-team. BMW heeft het Sauber-team in juni 2005 gekocht.

Met deze meerjarige overeenkomst en technologiepartnership voor de lange termijn, zal Intel BMW ondersteunen bij het standaardiseren van de IT-infrastructuur van de datacentra van de BMW Group. De ruim 3.000 dealers wereldwijd krijgen de beschikking over innovatieve IT-oplossingen. Om de toenemende mobiliteit van zijn medewerkers te ondersteunen, stapt BMW Group over op notebooks gebaseerd op Intel Centrino mobiele technologie. Daarnaast zal het gebruik van op Intel gebaseerde PDA's binnen de organisatie sterk worden uitgebreid.

Beide bedrijven zijn overeengekomen om gezamenlijk een industriespecificatie te ontwikkelen die de naadloze integratie van apparatuur van derden (waaronder mobiele telefoons en draagbare muziekapparatuur) in BMW auto's mogelijk moet maken.

"Deze overeenkomst brengt twee van 's werelds bekendste en meest innovatieve merken bij elkaar. De technologie van Intel en de expertise van BMW in de automobielindustrie vormen een krachtige combinatie. Beide bedrijven zijn van plan om intensief met elkaar samen te werken aan IT-technologie en marketing, aangezien onze merken elkaar uitstekend aanvullen en versterken", zegt Eric Kim, Intel senior vice president en chief marketing officer.

"Met Intel als Official Corporate Partner van het BMW Sauber F1 Team, zal de Intel-merknaam ieder jaar honderden miljoenen autofans bereiken - fans die zich zeer bewust zijn van de kritieke rol die technologie speelt in de Formule 1. Intel zal het BMW Sauber F1 Team voorzien van zijn nieuwste technologie, technologie waarvan wij verwachten dat deze de prestaties van het team zullen helpen verbeteren", voegt Kim toe.

Prof. dr. Burkhard Göschel, BMW Group board member for purchasing and development, zegt: "Net als de BMW Group, hanteert Intel voor zijn producten de hoogste standaarden op het gebied van prestaties, innovatie en kwaliteit. Voor beide bedrijven is technologisch leiderschap een fundamentele doelstelling. De methodes die we hanteren om op systematische wijze van ideeën tot innovatieve producten te komen, zullen ondersteund en aangevuld worden door de innovatieve technologie van Intel en de zeer efficiënte oplossingen die het biedt. Van deze samenwerking zullen onze IT-systemen, onze klanten en ons Formule 1-team profiteren."

Prof. dr. Mario Theissen, BMW Motorsport Director, voegt hieraan toe: "Formule 1 is een high-tech discipline. Het vereist controle en coördinatie van honderden parameters tegelijkertijd en een precieze uitvoering bij iedere stap. Geavanceerde technologie is een cruciale factor voor succes en we zijn dan ook verheugd dat een sterke partner als Intel zich bij ons aansluit."

Het BMW Sauber F1 Team en zijn nieuwe partners zullen het nieuwe team op 16 en 17 januari 2006 presenteren in Valencia (Spanje).

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.