Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 365

datum: 8 december 2005

Oorkonde en ZwerfAfvalPakker-speldje voor 17 actieve bewoners

De gemeente Amersfoort bedankt - samen met Stichting Nederland Schoon - wederom een aantal actieve bewoners voor het schoonhouden van hun omgeving. Op donderdag 15 december worden 17 'ZwerfAfvalPakkers' in het gemeentehuis van Amersfoort in het zonnetje gezet. Om 13.30 uur ontvangt ieder van hen een oorkonde en een ZwerfAfvalPakker-speldje uit handen van wethouder Jonkman.

Op 15 december bedanken tientallen gemeentes in Nederland mensen die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving vrij van zwerfafval te houden. De actie wordt georganiseerd door Stichting Nederland Schoon. De gemeente Amersfoort doet er graag aan mee. De wijkopzichters en wijkmanagers hebben gezamenlijk een lijst opgesteld van 17 mensen die regelmatig op pad gaan om hun omgeving schoon te houden.

De 'ZwerfAfvalPakkers' worden uitgenodigd om op 15 december om 15.00 naar het gemeentehuis te komen. Daar ontvangen zij als dank voor hun inzet een oorkonde en ZwerfAfvalPakker-speldje uit handen van wethouder Jonkman van Beheer. De actieve bewoners die de gemeente Amersfoort en Stichting Nederland Schoon op deze wijze willen bedanken voor hun goede inzet zijn: . de heer Vossegat
. mevrouw Boersen
. mevrouw Steens
. mevrouw Oostlander
. de heer Gelderblom
. de heer van de Veer
. mevrouw Hoffman
. mevrouw Schuring
. de heer Dijkema
. de heer Koster
. mevrouw Roeten
. de heer Van der Bunt van Werkgroep Groen uit Hoogland
. de heer Vincent
. mevrouw Sambu
. de heer Van Keeken
. de heer Van Renswouw
. mevrouw Birza

Informatie: Charlotte Matthes, communicatieadviseur voor de afdeling Stedelijk Beheer, telefoon 469 45 48, e-mail:c.matthes@amersfoort.nl. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Locatie: B&W kamer op de eerste eerste verdieping.


---- --