Ingezonden persbericht

Micronit Microfluidics toonbeeld van Twentse high-tech regio

ENSCHEDE, 20051213 -- Micronit Microfluidics, gespecialiseerd in micro- en nanotechnologie op glas, opent donderdag 15 december haar nieuwe productiefaciliteit in KennisPark Twente. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal mevr. Carry Abbenhues, gedeputeerde Economie en Innovatie van de provincie Overijssel en lid van de stuurgroep KennisPark Twente, de officiële opening verrichten. Tijdens dezelfde bijeenkomst lanceert MESA+, het instituut voor nanotechnologie van de Universiteit Twente, haar 30ste spin-off. De samenwerking tussen universiteit en bedrijfsleven is een goed voorbeeld van Twente als high-tech regio, en als kennispark bij uitstek.


Micronit Microfluidics timmert reeds zes jaren aan de weg met het ontwikkelen van glazen chips voor transport en manipulatie van heel kleine hoeveelheden vloeistof. Deze chips worden gebruikt voor zgn. 'lab-on-a-chip' applicaties. Op een glazen chip van 4 vierkante centimeter wordt een laboratorium 'gebouwd', waardoor experimenten sneller en beter kunnen verlopen en minder vloeistof verbruiken. De eindgebruiker maakt hierdoor veel minder kosten per analyse. De chips en applicaties worden reeds gebruikt door verschillende farmaceuten voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Ook worden er in laboratoria snelle DNA- en bloedanalyses mee uitgevoerd.

Micronit Microfluidics heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt. Dit was in september 2005 onder meer goed voor een 13e plaats in de Deloitte Technology Fast 50 en eind november voor de Van den Kroonenberg Prijs voor Jong Ondernemerschap. De nieuwe productieruimte, gelegen op het terrein van de Universiteit Twente, springt in op deze groei en zorgt voor verruimde productiecapaciteiten, een hoger rendement en een hogere kwaliteit van de producten.

De 30ste spin-off van MESA+ heet Medimate en gaat compacte systemen maken voor het thuis monitoren van bijvoorbeeld het lithiumgehalte in bloed. Net als Medimate is ook Micronit Microfluidics ontstaan als spin-off van het MESA+ instituut.



Micronit Microfluidics b.v.