NOVA

15 december 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Vergelding Olympisch gijzeldrama
De voormalige Israëlische premier Ehud Barak vertelt over de commando-actie in 1973 in Beiroet, waarbij hij - verkleed als vrouw - verschillende Palestijnse activisten uitschakelde. De actie was een vergelding van de Palestijnse aanslag op de Olympische Spelen in München, waarbij 11 Israëlische atleten om het leven kwamen. Vandaag verschijnt het boek 'Vergelding' van Aaron J. Klein, dat een nieuw licht werpt op de gebeurtenissen.

Rapport Brand Schiphol
De brandweer van Haarlemmermeer heeft de melding van de brand in het detentiecentrum op Schiphol-Oost te laat gekregen. Dat concludeert de commissie Hendrikx die de brand, waarbij eind november elf mensen om het leven kwamen, in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer onderzocht. Don Berghuijs, lid van de onderzoekscommissie, is in de studio.

Thomas Friedman
Favoriete thema's van Amerikaanse journalist Thomas Friedman zijn het Midden-Oosten, het terrorisme en de globalisering. In zijn nieuwe boek 'De aarde is plat' vraagt hij zich af of het rijke Westen zich wel kan aanpassen aan een wereld waarin het er steeds minder toe doet waar iemand woont. Twan Huys sprak met Friedman over globalisering én de rol van Amerika in Irak.

Presentatie: Clairy Polak en Joost Karhof

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.