Ingezonden persbericht


RABO VASTGOED RONDT HERSTRUCTURERING AF

Utrecht, 15 december 2005 - Met de benoeming van ing. P.B.J.M. (Patrick) Joosen tot directeur regio Zuid rondt Rabo Vastgoed vóór eind 2005 haar herstructurering af. De herstructurering betekende in hoofdlijnen het decentraliseren van taken en bevoegdheden vanuit de centrale directie naar vijf, nieuw gevormde, regiodirecties van zelfstandige business units. Aanleiding hiertoe is de groeistrategie van de organisatie, mede door dichter bij klanten te opereren.

Rabo Vastgoed zet sterk in op de groei van de te ontwikkelen woningvoorraad. Het aantal opgeleverde woningen zal in 2005 circa 2000 bedragen. De huidige grondportefeuille van 2.000 ha heeft een potentie van 40.000 woningen. De groeistrategie van Rabo Vastgoed is er dan ook op gericht om vanaf 2009 5.000 woningen per jaar te ontwikkelen.

Om de groeistrategie verder vorm te geven zal Rabo Vastgoed haar conceptuele ontwikkelcapaciteit versterken. Bovendien zal de organisatie door gebiedsgerichte samenwerking met overheden het aantal herstructureringsprojecten in de binnensteden intensiveren. Een eerste stap in deze richting is de recente oprichting van de Eerste Amsterdamse Gebiedsonderneming, waartoe de woningcorporaties Het Oosten en De Key samen met Rabo Vastgoed het initiatief hebben genomen.

Om gebiedsconcepten te ontwikkelen die voorzien in de behoeften van de markt, wil Rabo Vastgoed meer in de regionale markten aanwezig zijn. Regio Zuid opereert reeds sinds dit voorjaar vanuit Eindhoven. Regio Noordoost zal vanaf aanstaande maandag, 19 december, in Zwolle een nieuw kantoor betrekken. De centrale directie, stafafdelingen en de regio's Noordwest, Midden en Zuid-Holland verhuizen begin 2005 naar een nieuw kantoorpand aan het Leidseveer in Utrecht, waar ook zusterorganisatie FGH Bank is gehuisvest.

Organisatorische indeling
Centrale Directie:
Algemeen directeur: ing. P. (Pieter) Wetselaar Financieel directeur: drs. R.J.A. (Robert-Jan) van Hamersveld Directeur: ing. J. (Jan) Roelofs

Regiodirecteuren:
Regio Noordoost: ir. J.C.L. (Sef) Severens Regio Noordwest: ir. A.J. (Aad) Bouwhuis Regio Midden: drs. ing. H.F. (Henk) Vos Regio Zuid-Holland ing. W. (Wim) Groeneweg Regio Zuid: ing. P.B.J.M. (Patrick) Joosen

Directeur Grondbedrijf:
A.C.M. (Ad) Goos

Profiel Rabo Vastgoed
Rabo Vastgoed maakt onderdeel uit van de vastgoeddivisie van Rabobank Nederland. Als projectontwikkelaar en projectfinancier met risicoparticipatie heeft Rabo Vastgoed zich in de afgelopen 27 jaar ontwikkeld tot een van de grootste woningbouwontwikkelaars van Nederland. Rabo Vastgoed ambieert projecten vanuit het perspectief van maatschappelijk verantwoord ondernemen te benaderen en stelt de mens daarbij centraal.



Ingezonden persbericht