Politie Gelderland-Midden

Arnhem, gewapende overval zonder buit

Publicatiedatum: 15-12-2005 21:24:10

Op 15 december vond rond 20.00 uur een gewapende overval plaats op een winkel in het winkelcentrum Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. Rond dat tijdstip dreigde een gemaskerde man met een op een vuurwapen gelijkend vuurwapen een geldbedrag af. Door nog onbekende reden staakte deze man zijn poging snel en rende hij vervolgens weg, waarbij hij zijn bivakmuts aftrok.

In de zaak bevonden zich op het moment van de overval circa vijf klanten en twee medewerkers, die zo snel mogelijk zullen worden gehoord. De personalia zijn op dit moment nog niet bekend.

Signalement
Niettemin hebben de eerste korte verhoren reeds geleid tot een signalement van de dader. Het gaat om een lichtgetinte man van
1.65-1.70 meter lang met een tenger postuur. De man droeg een zwart leren jack en een donkerkleurige trainingsbroek; ook de bivakmuts was donkerkleurig. Toen de man zijn bivakmuts aftrok, zagen getuigen dat de dader donkerkrullend haar had. De man droeg verder een beigekleurige plastic tas van de Lidl.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
telefoon: 026-3524721 (tot 22.15 uur)

---


---

Barneveld, gewapende overval op tankstation

Publicatiedatum: 15-12-2005 21:29:10

Bij een gewapende overval op de Van Zuilen Nieveltweg in Barneveld vanavond rond 19.30 uur, heeft een man met een steekwapen een medewerker (personalia op dit moment niet bekend) van het tankstation bedreigd. De dader ging er vandoor met een bedrag van enkele honderden euro"s en enkele tientallen telefoonkaarten.

De man had zijn gezicht afgedekt; een verder signalement is op dit moment niet beschikbaar. Na de overval is de man waarschijnlijk te voet gelopen naar het centrum van Barneveld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
telefoon: 026 - 3524721 (tot 22.15 uur).