3 e persbericht van donderdag 15 december 2005

Eindhoven 15-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met vals paspoort aangehouden

Donderdag om 16.20 uur is in het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij probeerde met een vervalst Frans paspoort een sofi-nummer te krijgen. Op het paspoort stonden andere persoonsgegevens dan hij werkelijk had. Zijn nationaliteit is onbekend. Hij is voor onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na diefstal van twee autos

Bij een garagebedrijf in autowijk Woensel Noord zijn donderdagmiddag om 17.15 uur twee Tilburgers van 33 en 26 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal van twee autos, donderdagmiddag bij een ander garagebedrijf in de autowijk. Een van hen had daar eerder twee autos gekocht. Een gedeelte van de koopprijs zou gefinancierd worden en de rest zou vandaag bij aflevering contant betaald worden. Alle papieren waren in orde en toen de verkoper uitleg gaf bij de auto stapte de verdachte in en reed, zonder te betalen, plotseling weg met de auto en papieren. De andere auto werd later die middag vanaf het terrein van de garage weggenomen en dat werd gezien door een medewerker van een andere garage. Deze medewerker herkende in de dader de man die ook bij hem een auto had gekocht en deze zou om 17.00 uur opgehaald worden. Door het contact tussen beide garagemedewerkers en het inschakelen van de politie konden de twee verdachten aangehouden worden. De gestolen autos hebben een gezamenlijke waarde van 63.000 euro. De Tilburgers zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Man aangehouden na bedreiging

In de Hendrik van Veldekestraat is donderdag om 19.50 uur een 47-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou even daarvoor een 36-jarige buurtgenoot met de dood hebben bedreigd. De verdachte zou daarbij een soort harpoen in zijn handen hebben gehad. De verdachte heeft in het recente verleden al vaker problemen in de buurt veroorzaakt. De man is voor onderzoek ingesloten.

Son: Eerste snelheidscontrole in verblijfsgebieden

De politie heeft donderdag voor de eerste keer gecontroleerd op snelheid in de zogeheten verblijfsgebieden zoals woonwijken en het buitengebied. In deze gebieden mag 30 of 60 km/u gereden worden. (zie extra persbericht van maandag 5 december)

* De eerste controle was tussen 11.00 en 12.50 uur in De Bontstraat. Hier kregen tien bestuurders een bekeuring.
* Tussen 13.45 en 14.45 uur controleerde de politie op de Aziëlaan. Hier waren acht bekeuringen.

* Op de Boslaan was tussen 15.30 en 16.45 uur een controle. Hier werden elf bekeuringen uitgeschreven.

* Tenslotte was tussen 15.00 en 16.00 uur nogmaals op De Bontstraat een controle. Hier reden vier bestuurders te hard.

De snelste rijder werd op de Boslaan geregistreerd, 71 km/u.

Alle controleplaatsen liggen binnen de bebouwde kom en daar mag dus 30 km/u gereden worden.

Alle overtreders werden staande gehouden en kregen meteen een bekeuring uitgereikt. De zes controlerende politiemensen kregen veel positieve reacties van buurtbewoners. De politie gaat de komende tijd vaker dergelijke controles in Son houden.

Nuenen / Gilze Rijen: Man met gestolen auto aangehouden

Woensdag is in Gilze Rijen een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat in een auto die bij een controle werd staande gehouden. De auto bleek afgelopen dinsdag in Nuenen gestolen te zijn. De verdachte is donderdag naar Eindhoven overgebracht en voor onderzoek ingesloten.