DHV-dochter NACO verwerft met partner AS&P meerjarig adviescontract voor grootschalige bouwprojecten op Frankfurt International Airport


15 december 2005 -
Opdrachtgever Fraport AG contracteert ten behoeve van de realisatie van haar uitbreidingsplannen een sterke combinatie van internationale luchthavenexpertise en wereldwijde ervaring op het gebied van bouwkundig en stedebouwkundig ontwerp. De joint venture van NACO, Netherlands Airport Consultants B.V. uit Den Haag en het in Frankfurt gehuisveste architectenbureau AS&P - Albert Speer & Partner GmbH is als winnaar gekozen van een Europese aanbesteding voor de functionele planning van lucht- en landzijdige bouwprojecten op luchthaven Frankfurt. NACO/AS&P zullen Fraport AG in de komende twee jaar assisteren bij de ontwikkeling van concepten voor de herontwikkeling en uitbreiding van de terminalgebouwen.


Naast het garanderen van de bestaande afhandelingcapaciteit van vliegtuigen, zal de aandacht gericht zijn op de aanpassing van de terminalgebouwen aan de eisen van de nieuwste vliegtuigen zoals de A380, en de implementatie van de veiligheidseisen in het kader van de actuele EU-besluiten.

De functionele concepten van NACO/AS&P zullen de grondslag bieden voor de verdere besluitvorming door de leiding van Fraport AG, en als basis dienen voor verdere aanbestedingsprocedures. Daarnaast is NACO/AS&P betrokken bij de optimalisering van het ontwerp voor terminal 3 en zal verantwoordelijk zijn voor het omzetten van het terminalontwikkelingsplan naar een masterplan.


Al sinds het voorjaar 2004 zijn NACO en AS&P continu als team actief op luchthaven Frankfurt. Voor deze aanbesteding, bestaande uit tien deelprojecten, richtten NACO en AS&P een joint venture op. Beide bureaus verwachten hiervan verdere synergie en overwegen een intensivering van de samenwerking op de Duitse en internationale markt.


Beide ontwerpbureaus zijn wereldwijd actief. De DHV-dochteronderneming NACO B.V., een op luchthavenplanning en -ontwerp gespecialiseerd architecten- en ingenieursbureau, is sinds de jaren zeventig betrokken bij diverse projecten op luchthaven Frankfurt. Het architecten- en stedebouwkundig ontwerpbureau AS&P is sinds 1985 actief op luchthaven Frankfurt.


DHV-dochter NACO verwerft met partner AS&P meerjarig adviescontract voor grootschalige bouwprojecten op Frankfurt International Airport


Meer informatie
Andrea Conrad
(070) 344 63 10
---