Specsavers opticiens

PERSBERICHT

Nieuw zorgstelsel geen noodzaak voor snelle aanschaf bril

Hilversum - Snel nog even een bril kopen voordat de nieuwe zorgwet in werking treedt, is niet nodig. Dat is het advies van Specsavers Opticiens aan brildragers. Momenteel is er nogal wat onzekerheid over het wel of niet vergoeden van een bril door zorgverzekeraars na invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel op 1 januari 2006. Sommige opticiens wakkeren dat onzekere gevoel aan door in speciale acties te verwijzen naar de onduidelijkheid omtrent dit stelsel. Ze geven een korting aan mensen die nog dit jaar een nieuwe bril aanschaffen, bovenop de standaard vergoeding van hun zorgverzekeraar.

'We begrijpen dat mensen onzeker zijn over dit onderwerp. Wie op de officiële website www.denieuwezorgverzekering.nl gericht op zoek gaat met de vraag of de vergoeding van een bril straks in de basisverzekering zit, komt daar vrijwel niet uit. Je moet dan echt een bijna dertig pagina tellend document doorlezen. Wat in onze ogen niet kan, is dat sommige opticiens naar hun klanten die onduidelijkheid alleen maar proberen aan te wakkeren om zo nog even snel wat extra brillen te kunnen verkopen voor het einde van het jaar', aldus Reidar Bakker, woordvoerder van Specsavers.

Weloverwogen besluit
Bakker ligt toe: 'Wie nu een basis ziekenfondsverzekering heeft, krijgt geen brilvergoeding. Dat is straks ook het geval voor wie kiest voor het basispakket. Voor mensen die in hun huidige zorgverzekering wel een bril vergoed krijgen (of een deel daarvan) is het raadzaam de nieuwe polis af te wachten van hun zorgverzekeraar. Het kan heel goed zijn dat dan blijkt dat het lucratiever is om juist in 2006 weer een nieuwe bril aan te schaffen. Op 16 december wordt dat voor iedereen duidelijk. Dan moeten de zorgverzekeraars iedereen een nieuw aanbod hebben gedaan. Overigens wil ik nog maar eens benadrukken dat de keuze voor een bril of contactlenzen een weloverwogen besluit moet zijn. Per slot van rekening gaat het om goed en scherp zien. En dat is gewoon erg belangrijk. Wij adviseren consumenten graag over de aanschaf van de juiste bril voor een betaalbare prijs. Nu, maar ook na de invoering van de zorgverzekering.'


Noot voor de redactie,