Gemeente Maassluis

Huldiging sportkampioenen op 16 december

Dit is een persbericht van de Maassluise Sport- en Recreatieraad:

Wie winnen de sporttitels 2005?

De Maassluise Sport- en Recreatieraad huldigt jaarlijks de kampioenen. Ook maakt de MSR dan de vier sporttitels 2005 bekend. Dit jaar gebeurt het op vrijdag 16 december in Koningshof. Iedereen is van harte welkom.

De sportverenigingen in Maassluis meldden dit jaar heel wat kampioenen aan. Bij elkaar zo'n 20 teams - goed voor 200 sporters - en 10 individuele kampioenen. Coaches en trainers die natuurlijk hun steentje aan die sportieve prestaties leverden, niet eens meegerekend. Ook deze keer mochten alleen de hoogste (heren/jongens, dames/meisjes of gemengde) teams worden aangemeld. Natuurlijk liggen ook de titels te wachten op een nieuwe naam. Wederom vier, namelijk voor: sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg.

Genomineerden
Voor de verschillende titels zijn diverse kandidaten aangedragen, door verenigingen én particulieren. Bij elke aanmelding voor de vier titels moest tevens een toelichting gegeven worden op het waarom van de nominatie. Op basis van de prestaties heeft een werkgroep van de Sportraad voor elke titel drie Maassluise kandidaten genomineerd. Het leverde deze lijst genomineerden op:

Sporttalent
Kelly Brugman, 16 jaar en lid van de Maassluise Basketbalvereniging Green Eagles (ook genomineerd voor talent 2004). Zij speelt in de Nederlandse meisjesjunioren eredivisie (bij DAS) en kreeg daarvoor een dubbele licentie.
Dennis Kloppenburg, 14 jaar, lid van Mahorokan. Dennis behaalde de 1^e prijs bij de Zuid-Hollandse kampioenschappen onder 15 jaar onder de 60 kg.
Ildi de Lange, 13 jaar en lid van MGV Sparta. Ildi won alle wedstrijden in Rayon Delfland en mag zich kampioen van Rayon Delfland noemen.

Sportman
Dit jaar geen drie maar twee nominaties voor sportman van het jaar 2005.
Jaco Tettelaar, deze wielrenner van De Coureur, is de Zuid-Hollandse kampioen bij de amateurs A.
Oseno Asikinde, lid van Mahorokan won de 1^e prijs bij de Zuid-Hollandse kampioenschappen onder de 20 jaar tot 73 kg.

Sportvrouw
Rosaline Barendregt, 19 jaar en vorig jaar een van de genomineerden bij de talenten. Rosaline won met haar bridgepartner de Europese kampioenschappen en schreef ook de Kroegendrive van Vlaardingen op haar naam.
Kimberley van Uffelen, 14 jaar en ook een van de genomineerde talenten 2004. Kimberley (lid van Zwemvereniging Vlaardingen) is voor de tweede keer op rij bij de junioren schoolslag-kampioen van Nederland in open water.
Laura Stam won begin november de marathon van New York bij handbiken. In mei was zij al winnares in Louny (Tsjechië).

Sportploeg
Excelsior Maassluis 1 is bekerwinnaar van de regionale KNVB-beker. Dit team verloor weliswaar in juni 2005 de finale om de landelijke KNVB-beker voor Amateurs (spelend voor de Amstel Cup), maar leverde daarmee toch een bijzondere prestatie. Excelsior Maassluis C1, dit jonge team van 14-15 jarigen werd kampioen van de zware Hoofdklasse B en bekerwinnaar van de KNVB-supercup in het district.
MBV Green Eagles Heren 1 promoveerde als basketbalkampioen naar het
1^e klasse Rayon, de hoogste niet-landelijke competitie.

Sponsors
Dank is er natuurlijk voor de sponsors die deze huldigingsavond extra feestelijk maken: Breijer Glas te Rotterdam, Maeslanden Hypotheken, Bloemsierkunst Flora en Intersport Biesheuvel.

Huldigingsavond
Een geheime stemming van de Maassluise Sport en Recreatieraad bepaalt wie de titels 2005 zullen krijgen. De bekendmaking geschiedt tijdens de huldigingsavond.

De Maassluise verenigingen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om bij de huldiging aanwezig te zijn. Maar wie geen uitnodiging heeft gehad is zeer welkom in Koningshof aan de Uiverlaan. Vanaf 19.30 uur is de ontvangst. De huldiging begint om 20.00 uur.

Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met de heer Jo Delies,
tel.: 010 590 06 81 of een e-mail sturen naar: info@jdelies.nl