PERSBERICHT - 2005-12-13

'Turkije Totaal' op 16, 17 en 18 december in Beursgebouw Eindhoven

Alles over Turkije op driedaagse beurs

De onderhandelingen met de Europese Unie, de rel rond schrijver Orhan Pamuk en de groeiende toeristenstroom maken Turkije telkens weer tot nieuws. Toch weet de gemiddelde Nederlander nog weinig van het enorme land af. Daarom heeft op 16, 17 en 18 december 2005 in het beursgebouw van Eindhoven 'Turkije Totaal' plaats. Voor de tweede keer, maar in een compleet nieuw jasje... Ontdek Turkije in Eindhoven!

Wie geïnformeerd wil worden over de vele mogelijkheden die Turkije als vakantieland te bieden heeft, of er zelfs een (tweede) woning wil kopen, moet zéker naar Turkije Totaal komen.

Vakantie
Turkije is als vakantiebestemming letterlijk en figuurlijk 'hot' en de belangstelling neemt elk jaar alleen maar verder toe. Maar Turkije is ook kunst, cultuur en culinaire hoogstandjes. Dit jaar komen ook die aspecten tijdens Turkije Totaal ruimschoots aan bod.

Leven
Tijdens de beurs wordt een goed beeld gegeven van de Turkse manier van leven. Turkse ambachtslieden, schrijvers, musici, dj's en cabaretiers maken hun opwachting en bezoekers kunnen proeven van de veelgeprezen Turkse keuken en winkelen in een bazaar. Daarnaast wordt er een modeshow gegeven, zijn er lezingen over diverse onderwerpen die met Turkije te maken hebben en worden de nieuwste
(vakantie)woningprojecten gepresenteerd.

Geschiedenis
Aangezien Turkije ook een land is met een zeer indrukwekkende geschiedenis, en dus van archeologische vondsten, mag dit element op deze beurs niet ontbreken. Het verleden wordt op Turkije Totaal tastbaar door de 'Leeuw van Nemrud', dit is de oudste horoscoop ter wereld. Het betreft een kopie van het originele beeld dat in 1880 is ontdekt. Een unicum, want na de beurs zal dit enorme beeld waarschijnlijk nooit meer in Nederland te zien zijn.

Wie Turkije wil leren kennen is van harte welkom in Eindhoven op Turkije Totaal.

Informatie
Meer informatie? Bezoek www.turkijetotaal.nl.

Turkije Totaal is geopend op:
vrijdag 16 december van 14.00 tot 21.00 uur;
zaterdag 17 december van 10.00 tot 17.00 uur;
zondag 18 december van 10.00 tot 17.00 uur.

De entreeprijs is 5 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, ligt naast het NS-station.

Lees op deze site ook: Turkije is zoveel meer dan zon- en strandvakanties

NOOT VOOR REDACTIES