Gemeente Leiden

Leids project De Schuilplaats wint 'Nationaal Compliment'

Het Nationale Compliment, dé prijs voor het beste vrijwilligersproject, werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt door Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) in samenwerking met de Rabobank. Onder voorzitterschap van Jeltje van Nieuwenhoven, lid van Gedeputeerde Staten in de provincie Zuid-Holland, selecteerde de jury uit ruim 450 inschrijvingen drie winnende projecten. De eerste prijs, een geldbedrag van E 12.500,-, ging naar De Schuilplaats in Leiden. De tweede prijs van E 7.500,- is gewonnen door Jongeren Informatie Punt Boy-4-ever uit Venlo. Easterbarren uit Eastermar ontving de derde prijs van E 5.000,-.

De Schuilplaats

De jury stelt in haar rapport: "Het project ontvangt twee maal per week zo'n 150 Leidse daklozen en drugsverslaafden en voorziet deze mensen van een maaltijd, kleding en medische en persoonlijke verzorging. Met 72 vrijwilligers verbetert het project de kwaliteit van leven voor deze mensen. Daarnaast is De Schuilplaats is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie, met veel vrijwilligers in de leeftijd van 35 tot 45 jaar. Een leeftijd waarop veel mensen werk en zorgtaken moeten combineren."

Opnieuw een Leidse winnaar

Binnen enkele weken is Leiden al voor de tweede keer in de prijzen gevallen. Nadat het project 'Thuis in de Bieb' van bibliotheek 't Spoortje 'De Parel van de Integratie 2005' won, is het nu de beurt aan De Schuilplaats. Volgens de trotse wethouder Zorg en Welzijn Hans Buijing maakt dit nomaals duidelijk dat Leidenaren het hart op de goede, want sociale plek hebben. Buijing: "Dat is voor mij een extra stimulans om mij in te zetten voor diegenen die het minder makkelijk hebben in onze stad".

Raadscommissie bezoekt De Schuilplaats

De Leidse raadscommissie Sociale Infrastructuur bezoek op vrijdag 16 december om 18.00 uur De Schuilplaats aan de Boommarkt.

Nadere Informatie:
Bert van den Ham, bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88.

Informatie

Gemeente Leiden