Vestia rotterdam feijenoord

Rotterdam, 12 december 2005

Vestia Rotterdam Feijenoord slaat 1e paal Dahliakwartier

Start bouw 3000e woning in Rotterdam

Op 16 december start Vestia Rotterdam Feijenoord met een bijzonder nieuwbouwproject in de wijk Bloemhof: Dahliakwartier. Wethouder Marianne van den Anker en portefeuillehouder van de deelgemeente Feijenoord Emile Klep slaan de 1e paal waarmee ze ook het startsein geven voor de bouw van de 3000ste woning in 2005 in Rotterdam. Reden voor een extra feestelijke viering.

Prettig wonen in Bloemhof
Inmiddels is ruim 40% van de 85 eengezinswoningen verkocht en dat was voor Vestia Rotterdam Feijenoord het moment om Aannemingsmaatschappij Panagro opdracht te geven te beginnen met de bouw. Opvallend is dat veel kopers uit de wijk Bloemhof komen. Een ander opmerkelijk feit is dat er onder de kopers veel huurders zijn, die de overstap naar een koopwoning maken.

Investeren in de wijk
Vestia Rotterdam Feijenoord, de gemeente Rotterdam en de deelgemeente Feijenoord hechten er belang aan te investeren in Oud-Zuid. Zo is dit najaar ook gestart met het singelplan waarbij bewoners hebben meegedacht hoe de Lange Hilleweg eruit moet komen te zien. De kop van de singel aan de Hillevliet krijgt een bijzondere inrichting met rozenperken, een fraaie bank en een visvlonder. Ook wordt de bomenstructuur aan beide kanten van de singel verbeterd. Bijzondere bijkomstigheid is dat de prestatieafspraak die de gemeente Rotterdam heeft gemaakt met onder andere Vestia, wordt nagekomen met het slaan van deze 1e paal.


-Einde Persbericht-

Aan de redactie (