( Hollands Midden

Vier projecten genomineerd voor Veiligheidsprijs RPC Veilig Hollands Midden

Vrijdag 16 december wordt voor de tweede keer de Veiligheidsprijs RPC Veilig Hollands Midden uitgereikt. De heer H.J.J. Lenferink, burgemeester van Leiden en bestuurslid van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Stichting Veilig Hollands Midden, zal aan één van de vier genomineerde inzendingen de Veiligheidsprijs uitreiken. De Veiligheidsprijs bestaat uit een beeld en een geldprijs van 2.500,- euro. Het beeld is beschikbaargesteld door Politie Hollands Midden en het bedrag door het Verbond van Verzekeraars. De uitreiking vindt plaats in Museum Naturalis (Atelier), Darwinweg 2 in Leiden.

Genomineerde projecten

Een vakcommissie, bestaande uit veiligheidsadviseurs van Politie Hollands Midden en een beleidsmedewerker van de Kamer van Koophandel Rijnland, heeft de inzendingen bejureerd. De commissie heeft bij de projecten gekeken naar bijvoorbeeld; genomen veiligheidsmaatregelen binnen het project, innovatie, samenwerking met andere partners in veiligheid, aanpak, professionaliteit, effecten. Uit de inzendingen zijn vier projecten gekozen welke vervolgens aan het Algemeen Bestuur van het RPC Stichting Veilig Hollands Midden zijn voorgesteld ter nominatie. Een van de projecten is als winnaar voorgedragen.

De vier genomineerden projecten zijn: . Bio Science Park Leiden: . Aanpak veiligheid stationsgebied Gouda: . Veiligheidsplan Stadshart Alphen aan den Rijn: . Interactieve website SBBA (Alphen aan den Rijn):

Stimuleren criminaliteitsbeheersing

Met de prijs wil het RPC de bewustwording rond het thema criminaliteitsbeheersing stimuleren. Volgens de stichting kan dit het beste gebeuren via praktische (voorbeeld)projecten. Het gezamenlijke veiligheidsbelang van bedrijfsleven en overheid binnen de veiligheidsregio Hollands Midden staat daarbij voorop. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt.

Het RPC wordt gevormd door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, gemeenten, het Openbaar Ministerie, de advocatuur en Politie Hollands Midden. De Kamer van Koophandel voor Rijnland voert het secretariaat.

Noot aan de redactie,

Politie Hollands Midden