Ingezonden persbericht


Persbijeenkomst Een jaar na de tsunami. Veel bereikt, nog veel te doen

Kerkinactie en ICCO nodigen u hierbij uit voor een persbijeenkomst op vrijdag 16 december a.s. om 12.00 uur in zaal 022 van het Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a te Utrecht.

De aanleiding voor de bijeenkomst is de tsunami van 26 december 2004, nu bijna een jaar geleden. Als lid van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) heeft Kerkinactie samen met ICCO afgelopen jaar tientalllen projecten gefinancierd met gelden uit giro 555. In deze bijeenkomst staan de organisaties stil bij de bereikte resulaten in de hulpverlening en gaan zij in op wat er nog er nog moet gebeuren.

Inleiders zijn:

- Hans Brüning, directeur projecten van ICCO. Hij keert 16 december terug uit Atjeh waar hij projecten en partnerorganisaties bezocht die dooor Kerkinactie en ICCO worden gesteund. Ook had hij namens de SHO een ontmoeting met staatssecretaris mevr. Schulz van Haegen die op werk bezoek was in Banda Aceh.
- Marieke Schouten, projectmedewerker Sri Lanka voor Kerkinactie. Zij verbleef twee weken in Sri Lanka en sprak daar met partnerorganisaties en mensen die hulp krijgen. Marieke Schouten keert donderdag 15 december terug.

Ter inleiding op de persbijeenkomst wordt een video van 10 minuten vertoond over de voortgang van projecten in West-Atjeh en de Indiase Andaman Eilanden. De opnames zijn in de eerste week van december gemaakt.



Ingezonden persbericht