Nederlandse Vereniging van Journalisten

Human Angels van Marie Cécile Thijs in Amsterdamse Melkweg (14 december 2005)

Van 16 december - 15 januari 2006 exposeert fotograaf Marie Cécile Thijs met `Human Angels' in de Melkweg Galerie te Amsterdam.

De Human Angels van Thijs zijn `medegangers'. Ze zitten op de schooltrap, terwijl leerlingen links en rechts passeren, zonder de engel op te merken. Ze staan op de snelweg, staan op een dak uitkijkend boven de stad en ze zijn op plaatsen waar mensen ze zouden kunnen wensen. Ze zijn er schijnbaar terloops, maar wel met reden en die reden kan de toeschouwer zelf invullen.

De betekenis, functie en status van engelen komen in veel culturen en religies voor.

Marie Cécile Thijs probeert de `wereld' van engelen en de wereld van mensen in elkaar te laten vloeien tot een nieuwe werkelijkheid. In Human Angels werkt Thijs ook met klassieke thema's, zoals de beschermengel met het kind in zijn armen.

De Melkweg is geboeid door het spirituele en ethische concept van de engel als inspiratiebron voor kunstenaars en opent haar deuren voor deze fototentoonstelling wo t/m zo 13.00-20.00 uur. Ingang via café Marnixstraat 409, telefoon 020 - 5318181. Meer info www.mariececilethijs.com