Technische Universiteit Delft

Posterpresentaties en debat bij afsluiten Professional Design Practice

Studenten Industrieel Ontwerpen tonen hun toekomstvisie

Op vrijdag 16 december laten zo'n 200 studenten Industrieel Ontwerpen (IO) hun visie op de toekomst zien in een postertentoonstelling ter afsluiting van het vak Professional Design Practice. Ook gaan de studenten hierover in debat met ontwerpers uit de beroepspraktijk.

Het vak Professional Design Practice biedt IO-studenten de ruimte voor open reflectie op de beroepspraktijk van de industrieel ontwerper. Studenten presenteren de visie die ze ontwikkeld hebben door persoonlijke reflectie, gesprekken met alumni en ervaringen die ze opdeden tijdens de vijf maanden dat ze het vak volgden. Deze visies op het professionele leven na het afstuderen zijn weergegeven in posterpresentaties. Elk van de studenten heeft zich gericht op een van vier specifieke doelgroepen: grote bedrijven of studio's, eerstejaars studenten, ondernemers en onderzoekers.

De beelden die de studenten laten zien van hun toekomst en die van collega's, zijn zeer divers. De een laat op de poster zijn toekomst als een gerenommeerd vormgever of ondernemer zien, al dan niet in een internationale context, de ander legt de nadruk vooral op zijn maatschappelijk rol als ontwerper, die bijvoorbeeld bijdraagt aan de ontwikkeling - en dus aan de bruikbaarheid - van medische apparatuur.

De Professional Design Practice Closure Day start om 9.00 uur met gastlezingen van ir. Hans van Luijk (voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft) en prof.dr. Cees de Bont (decaan van de Faculteit Industrieel Ontwerpen). Daarna wordt de beste poster in elke categorie uitgeroepen. De winnende student zal zijn of haar visie toelichten en wordt uitgenodigd deel te nemen aan een open debat. Bij dit debat wisselen studenten en ontwerpers uit de beroepspraktijk vragen, meningen en suggesties uit. De coördinatoren van de drie Masterprogramma's van IO - Integrated Product Design, Design for Interaction and Strategic Product Design - zijn daarbij uitgenodigd. Het debat wordt voorgezeten door prof.dr.ir. Jan Buijs,. Alle geinteresseerden zijn welkom bij het debat.

De posters zijn te zien op donderdagmiddag 15 december en vrijdag 16 december, in de grote hal van de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU delft, Landbergstraat 15 in Delft. De Closure Day vindt plaats op vrijdag 16 december 2005, van 8.45 tot 12.30 uur, in de Van der Grinten lecture room, Industrial Design Engineering. De toegang is gratis. De voertaal is het Engels.

Noot voor de pers:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ir. Ruud van Heur, tel. 06 5133 6476, e-mail: rvh@globalxs.nl.