Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 16 DECEMBER 2005

-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 16 DECEMBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 16 december is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Deze week opende het Expertisecentrum Diversiteitbeleid de ECHO Talent base. Een CV-database waar talentvolle hoger opgeleiden van allochtone herkomst en toonaangevende bedrijven elkaar ontmoeten. De mismatch tussen allochtoon talent en de arbeidsmarkt begint vaak al bij het niet kunnen vinden van een geschikte stageplek. Latifa Azzouzi, programmamanager van ECHO, licht toe waarom deze database noodzakelijk was: Gaat er nu voortaan minder talent verloren voor de Nederlandse economie?

Er bestaan al genoeg websites voor Marokkaanse jongeren. Toch lanceerde journaliste Samira el Kandoussi deze maand de site Maghrebia.nl die zich richt op de hoger opgeleide moslima. In WATNOU..?! vertelt Samira uit wat er ontbrak aan bestaande sites en in welke leemte haar nieuwe online magazine voorziet.

Stichting Verdwaalde Gezichten wil sociaal-culturele, maatschappelijke en politieke participatie, bewustwording, emancipatie en empowerment van jongeren en met name de vrouwen stimuleren. Op dit moment zijn ze bezig met een lessenserie over eerwraak op scholen. Brahim Wijbenga, zelf half Marokkaans, half Nederlands, zit in WATNOU..?! om uit te leggen hoe de culturele kloof gedicht kan worden.

MC Ruby en Alvin Lewis brengen een rap uit over de loverboyproblematiek. Deze maakt onderdeel uit van een lespakket voor middelbare scholen. In WATNOU..?! een voorproefje.

Tenslotte de column van Asis.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!