Politie Groningen

Persberichten vrijdag 16 december 2005

provincie Groningen, 16-12-2005 -

Groningen: autodief ingerekend
De politie heeft donderdagmiddag op de Eilerdaheerd een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor autodiefstal. Politieagenten zagen de Stadjer in een personenauto rijden. Bij navraag bleek dat het voertuig was gestolen. De verdachte bracht zijn auto tot stilstand op de Eilerdaheerd, waarna hij werd ingerekend. De man werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De auto werd inbeslaggenomen en naar een politiebureau gebracht.

Groningen: steiger door storm omgevallen
Op de Zaagmuldersweg is donderdagnacht aan de achterzijde van diverse woningen een steiger omgewaaid. De steiger was over 100 meter in verband met onderhoudswerkzaamheden achter de woningen geplaatst. De harde wind kreeg vat op de steiger, waarna deze over een lengte van 50 meter omver waaide. De steiger leverde gevaar op voor de woningen. De brandweer moest vervolgens de stalen constructie stabiliseren.

Groningen: drie mannen aangehouden voor straatroof
De politie heeft donderdagnacht op het Akerkhof drie mannen aangehouden voor diefstal met geweld. Het drietal, een 19-jarige man uit Veendam, 20-jarige man uit Veendam en een 27-jarige man uit Groningen, wordt ervan verdacht dat zij een 23-jarige man uit Groningen op straat hebben beroofd van geld en een mobiele telefoon. Het slachtoffer kreeg volgens eigen zeggen zonder enige aanleiding een koord om de keel, waarna zijn eigendommen werden afgenomen. Door de 23-jarige Stadjer werden de verdachten aangewezen. Bij de 19-jarige Veendammer werd een mobiele telefoon aangetroffen. Het apparaat werd inbeslaggenomen. De verdachten zullen vandaag worden gehoord.

Veendam: alcomobilist veroorzaakt aanrijding
De politie heeft donderdagmiddag op de kruising Ubbo Wilkensstraat, Rijkensstraat en de Hertenkampstraat een 61-jarige man uit Muntendam aangehouden voor rijden onder invloed. De Muntendammer botste met de voorzijde van zijn auto tegen de auto van een 49-jarige vrouw uit Muntendam. Door deze aanrijding botste de vrouw tegen de achterzijde van de auto van een 33-jarige man uit Drachten. Door de kop-staartbotsingen ontstond alleen materiele schade. De 61-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalyse op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.
Appingedam, Delfzijlsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 195, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Aduard, Heereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 265, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.