Nederlandse Vereniging van Journalisten

Email:
tijdschriften@nvj.nl

Sectie Opinieweekbladjournalisten

PRINCIPE-AKKOORD

- cao voor publiekstijdschriftjournalisten 2005 - 2006
- cao voor opinieweekbladjournalisten 2005 - 2006 (16 december 2005)

Op 9 december 2005 hebben de onderhandelingsdelegaties van de Groep Publiekstijdschriften (GPT), groepsvereniging binnen het Nederlands Uitgeversverbond (NUV), en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) na vier onderhandelingsronden een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Publiekstijdschriftjournalisten en een nieuwe CAO voor Opinieweekbladjournalisten.

Het principe-akkoord, dat door de leden aan werkgevers- en aan werknemerszijde nog moet worden goedgekeurd, omvat de volgende hoofdpunten:


1. Looptijd
Een looptijd van 24 maanden: van 1 januari 2005 t/m 31 december 2006.


2. Salarissen
Een structurele salarisverhoging van 1,5% per 1 juli 2006


3. Vut/prepensioen
Journalisten van 55 jaar en ouder
Voor journalisten die op 31 december 2004 55 jaar of ouder waren, worden de prepensioenregeling en de VUT-aanvullingsregeling als overgangsregelingen gecontinueerd.
De reguliere premieheffing blijft op haar huidige niveau gehandhaafd tot het moment van uittreding. De uittreedleeftijd gaat gestaffeld omhoog van 62 jaar naar 62,5 jaar.

Journalisten jonger dan 55 jaar
De prepensioenregeling eindigt op 31 december 2005 voor de journalisten die op 31 december 2004 jonger waren dan 55 jaar. Ten behoeve van de overgangsregeling 55+ bedraagt voor deze groep de premie in 2006 2,29%; vanaf 1 januari 2007 valt de premie vrij en is deze inzetbaar ter verbetering van de pensioenregelingen en/of levensloop.
Per 1 januari 2006 valt voor deze groep de huidige prepensioenpremie vrij en ook deze vrijvallende premie dient ter verbetering van de pensioenregelingen en/of levensloop.

Ten behoeve van de uitvoering van afspraken over levensloop binnen ondernemingen zal op bedrijfstakniveau een faciliteit in de vorm van een mantelpolis worden aangeboden.


4. Loondoorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid
1. 1e ziektejaar: 100 % van het salaris.

2. 2e ziektejaar: 70 % van het salaris, tenzij sprake is van reïntegratie. Over de gewerkte uren, al dan niet op arbeidstherapeutische basis, zal in dat geval 100% van het salaris worden doorbetaald.
Er vindt ook 100 % doorbetaling van het salaris plaats aan journalisten van wie - in voorkomende gevallen: ook met terugwerkende kracht - objectief op basis van een IVA-keuring is vastgesteld dat zij 80 tot 100% arbeidsongeschikt zijn en voor wie geen zicht meer bestaat op herstel.

3. 3e jaar: het 1e IVA jaar wordt aangevuld tot 85 % (ongemaximeerd), de WGA wordt niet aangevuld.

4. De pensioenopbouw vindt plaats binnen de fiscale regels.
5. Werkgevers wordt aanbevolen om, indien reïntegratie wordt geblokkeerd door ziekte die direct werkgerelateerd is, het salaris aan te vullen tot 100 %; situationele arbeidsongeschiktheid is hiervan uitgezonderd.
Ten behoeve van WGA-situaties zal op bedrijfstakniveau een faciliteit met een verzekeringsoptie worden aangeboden aan journalisten om een zgn. WGA-gat na de loongerelateerde periode financieel te ondervangen.


5. Levensloop
Per 1 januari 2006 wordt op bedrijfstakniveau een levensloopfaciliteit gecreëerd in de vorm van een mantelcontract van het NUV met AEGON. Het mantelcontract is de basis waarop de individuele uitgeverijen ten behoeve van hun werknemers een collectief levensloopcontract kunnen afsluiten met verzekeraar AEGON.
Over de in de CAO genoemde bronnen die voor arbeidsvoorwaarden à la carte kunnen worden aangewend, kunnen op ondernemingsniveau afspraken worden gemaakt over de inzet hiervan voor levensloop.


6. Structuurwijziging / WW
Structuurwijziging
Er wordt een protocollaire bepaling in de CAO opgenomen, waarin partijen uitspreken de structuurwijziging in de CAO te herzien op het moment dat duidelijk is hoe de nieuwe WW zal luiden. De herziening van de structuurwijziging zal plaatsvinden op basis van de volgende uitgangspunten:

- geen materiële verslechtering ten opzichte van de huidige regeling in zijn totaliteit;

- vervanging van het leeftijdsbeginsel door het dienstjarenbeginsel als uitgangspunt van de aanvullingsstaffels in de regeling.

58+ regeling
De tijdelijke buitenwerkingstelling van de 58-jarigenregeling (ontslag wegens reorganisatie betekent WW + aanvulling en daarna met VUT) die per 2 december 2003 was ingegaan, wordt opgeheven per 1 januari 2006, mits de VUT stichting voor de 58+ regeling voldoende middelen bijeen heeft gebracht.
De 58+ regeling eindigt op de datum van invoering van de nieuwe WW (vermoedelijk 1 oktober 2006) en geldt niet voor `oude gevallen' (vòòr
1 oktober 2006).


7. Ziektekosten / Zorgstelsel 2006
In verband met de invoering van de Basiszorgverzekeringswet per
1-1-2006 komt de bijdrageregeling ziektekosten in de CAO te vervallen per 31 december 2005.
Per 1 januari 2006 geldt voor de werkgever de wettelijke bijdrageregeling ingevolge de nieuwe Zorgverzekeringswet. Op bedrijfstakniveau zal een faciliteit worden aangeboden voor een zorgverzekering in de vorm van een mantelpolis. Op concernniveau wordt aanbevolen een collectieve verzekering af te sluiten.


8. Fiscaal vriendelijke afdracht van de vakbondscontributie Het is een journalist toegestaan om voorhet nieuwe kalenderjaar met zijn werkgever overeen te komen om voor het komende jaar zijn salaris op een lager bedrag vast te stellen, zodanig dat de ontstane beschikbare ruimte door de werkgever kan worden aangewend om de vakbondscontributie op een fiscaalvriendelijke wijze over te maken, zolang deze mogelijkheid door de desbetreffende belastinginspectie wordt goedgekeurd, dan wel door de fiscale wetgeving is toegestaan. Uiteraard kunnen op ondernemingsniveau ook andere momenten van fiscaalvriendelijke verrekening voor het desbetreffende kalenderjaar worden afgesproken (bijv. in de maand december).


9. Studiecommissies
Er worden paritaire studiecommissies ingesteld ten behoeve van de volgende onderwerpen:
§ Aanpassing van de minimum pensioenvoorwaarden per 1-1-2006; § Onderzoek naar leeftijdbewust personeelsbeleid, inclusief ouderenbeleid;
§ Modernisering van de CAO, inclusief verlofregelingen en arbeidstijden gerelateerd aan de inmiddels vigerende wet- en regelgeving

Voor meer informatie kunt U zich wenden tot:

- R.W. Schets, Nederlands Uitgeversverbond, 020 - 4309187 (06 - 51 442 155)

- Mw. Y.H. Dankfort, Nederlandse Vereniging van Journalisten, 020 - 6766771 (06 - 51 585 231)

Amsterdam, 15 december 2005
RWS/YHD