Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 16-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Hennepactie

NIEUWEGEIN Donderdag 15 december hield de politie van het district Lekstroom een controle op de aanwezigheid van hennepplantages op vijf locaties. Op drie locaties werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Op de Jachtvalk werden restanten van een kwekerij aangetroffen. Alle nog aanwezige goederen en vijf plantjes werden ontmanteld en afgevoerd voor vernietiging. Een 26-jarige man uit Houten zal worden verhoord als vermoedelijke eigenaar.

Op de Tamboerijn werd op de eerste verdieping van een woning een volledig ingerichte kwekerij aangetroffen, met 342 planten. Ook werd stroom gestolen. Onderzoek naar de eigenaar is ingesteld.

Op de Hindeweide trof de politie zowel op zolder als op de eerste verdieping van een woning een kwekerij aan. In totaal werden 226 planten, 43 lampen en andere apparatuur in beslag genomen. Ook hier werd stroom gestolen en zal de eigenaar van de kwekerij nog achterhaald moeten worden.

Beroving

IJSSELSTEIN Donderdag 15 december werd een 38-jarige vrouw uit IJsselstein slachtoffer van een beroving.

De IJsselsteinse automobiliste reed omstreeks 15.45 uur uit de richting van het viaduct over de Panoven en remde af voor paaltjes. Naast haar stopte een scooter met twee opzittenden. De passagier stapte af, rukte het linkerportier van de vrouw open en pakte haar tas. Daarna verdween het tweetal.

Signalement: passagier droeg een helm met donker scherm, een donkere leren jas en sprak Nederlands met een accent. De bestuurder droeg spierwitte gympen.

Heeft u informatie de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Onder invloed

HOUTEN In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een automobilist aan voor rijden onder invloed.
Surveillerende agenten controleerden de man, een 35-jarige Houtenaar, op de Roerdompweide. Hij had te veel gedronken. De Houtenaar werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 730 mg/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd , hij kreeg een rijverbod van 8 uur en proces-verbaal is opgemaakt.