Gemeente Rotterdam

Per 1 januari gaat een nieuwe werkwijze van start voor de opvang en zorg van daklozen in Rotterdam. Daarvoor hebben de partijen die voor de opvang zorgen op 15 december het convenant Centraal Onthaal ondertekend met wethouder Marianne van den Anker.

Het doel van de nieuwe werkwijze is de duur van de dakloosheid te beperken en daklozen zo snel mogelijk door te laten stromen naar vormen van opvang waarin zelfstandigheid wordt bevorderd.

Basis voor het nieuwe systeem is een centrale registratie en intake door de gemeentelijke dienst Sozawe. Daarna wordt met de dakloze een zorgcontract opgesteld. Deelnemende partijen werken samen aan de resocialisatie van de dakloze en zullen informatie over klanten van Centraal Onthaal met elkaar te delen. De opvang in Rotterdam staat vanaf 1 januari alleen nog open voor mensen die aan kunnen tonen dat ze twee van de laatste drie jaar verbleven in de regio waar Rotterdam centrumgemeente voor is. Dat zijn behalve Rotterdam: Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

Het convenant is ondertekend door het Centrum voor Dienstverlening, het Leger des Heils, de stichting Ontmoeting, de Bavo RNO groep, de GGZ Groep Europoort, RIAGG Rijnmond, Bouman GGZ, Delta Psychiatrisch Centrum, stichting PameijerKeerkring/RIBW Rijnmond en de stichting MOVERS.

Wethouder Van den Anker is blij dat gemeente, GGZ- en zorginstellingen deze weg zijn ingeslagen. Er is heel wat water door de Maas gevloeid, maar het belangrijkste is dat we nu per individu maatwerk gaan leveren waardoor iedere dakloze maximale zelfstandigheid bereikt, zo zei zij bij de ondertekening.

Bron: Bestuursdienst, 16-12-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Bestuursdienst_250055.Directie
AZ_2029887.Concerncommunicatie_2029890.Nieuwsbericht_2032005.Veilighei d_2032487.Nieuwe aanpak in de _2085169]