Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 16-12-2005

Gewond bij eenzijdig ongeval
ORVELTE Donderdagmiddag is een 21-jarige inwoonster van Emmen gewond geraakt bij een aanrijding op de Wezuperweg. De vrouw reed richting Orvelte en botse, door nog onbekende oorzaak, tegen een links van de weg staande boom. Zij is met fracturen aan arm en been overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De auto raakte zwaar beschadigd. (05-208718)

Alcomobilisten aangehouden
GASSELTE Een 47-jarige inwoner van Gasselternijveen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie zag de man rijden op de Jan Hugeslaan. Bij controle bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies aan het bureau 0.8 promille. Een snelrechtverbaal is opgemaakt. (05-208772)

ASSEN Op de Kloekhorststraat werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige bestuurder uit Assen aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle op straat blek dat hij teveel gedronken had. Hij blies aan het bureau 0.6 promille en kreeg een snelrecht proces-verbaal. (05-208774)

Diefstal Old Timer
COEVORDEN Aan de Monierweg is donderdagavond een auto gestolen. De eigenaar uit Nieuw Amsterdam had de auto op de parkeerplaats gezet en bij terugkomst bleek de auto weg te zijn. Het betreft een Old Timer van het merk Fiat X 1/9, een twee-zitter cabriolet in de kleur rood. (05-208738)

Verdachte van diefstal pallets aangehouden
ASSEN Een 51-jarige inwoner van Beilen is donderdagmiddag aangehouden als verdachte van het stelen van een partij pallets. Getuigen hadden gezien dat de man de pallets meenam. Aan de hand van het kenteken van de auto, kon de man opgespoord worden. Hij werd door de politie aangehouden. Uit zijn verklaring bleek dat hij ongeveer 100 pallets had gestolen. Na verhoor heeft de man als voorwaarde gekregen dat hij de pallets terug brengt en in overleg met justitie kreeg hij een transactie van 850,- als boete opgelegd. (05-208565)

Politie houdt winkeldieven aan
EMMEN De politie heeft donderdagavond een 28-jarige man en een 15-jarig meisje, beiden afkomstig uit Groningen, aangehouden als verdachten van het stelen van goederen uit winkels in Emmen. Beiden waren betrapt in een winkel aan het Mondriaanplein. Bij aanhouding hadden beiden een tas bij zich waarin diverse gestolen goederen zaten. In de auto van de man werden nog meer gestolen goederen aangetroffen, die afkomstig waren uit diverse winkels in Emmen. De man en het meisje zijn ingesloten voor nader onderzoek. (05-208730)

Hennepkwekerij ontdekt
COEVORDEN Donderdagmorgen is aan de Johannes Vermeerstraat een hennepkwekerij ontdekt. In de kwekerij waren 226 planten aanwezig. De planten, lampen en verdere benodigdheden van de kwekerij werden in beslag genomen en vernietigd. Verder werd bij onderzoek in de woning een pistool met bijbehorende munitie aan getroffen. De bewoners, een 24-jarige man en een 22-jarige vrouw, zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (05-208436)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.