Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 16-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man aangehouden met gestolen spullen

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een groot aantal gestolen spullen bij zich had.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 22.50 uur een man met een scooter aan zijn hand over het Jaarbeursplein lopen. De agenten vertrouwden het niet omdat de man bij de agenten als veelpleger bekend stond. De 29-jarige Utrechter werd gecontroleerd. Omdat hij geen geloofwaardige verklaring had hoe hij aan de scooter kwam, controleerde de agenten de scooter. Onder het zadel troffen zij drie discmans, twee MP3 spelers, ruim 50 verpakte CDs, verdovende middelen, een groot aantal batterijen en vijf messen aan.

De man werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. Tijdens de fouillering kwamen er nog een aantal waardevolle horloges en sieraden uit zijn kleding. De Utrechter heeft geen verklaring afgegeven hoe hij aan de spullen komt.

Straatroof

UTRECHT Op t Goylaan vond donderdagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht stond rond 19.45 uur op t Goylaan te wachten op een taxi. Op een gegeven moment kwam vanuit de richting van de Hooft Graaflandstraat een jongen naar haar toelopen en griste haar laptoptas bij haar weg. De jongen rende weg in de richting van de Duurstedelaan en was vermoedelijk met twee medeverdachten.

Het signalement van de dader luidt: Man, getinte huidskleur, kort zwart krullend haar, slank postuur, ongeveer 1.60 mtr. lang. Hij droeg een witte driekwart jas en blauwe spijkerbroek. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid i.o.,

tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden na aanrijding

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij onder invloed met zijn auto een paal uit de grond gereden had.

Getuigen belden omstreeks 17.55 uur naar de politie omdat een bestuurder op de Venuslaan een paal uit de grond had gereden. Een getuigen reed achter de veroorzaker aan en gaf de positie aan de politie door. Op de Balijelaan kreeg de 42-jarige man uit IJsselstein een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 750 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.