Gemeente Oss


16/12/2005 - Nieuw Zevenbergen voldoet aan eisen ziekenhuis

Ziekenhuis Bernhoven is op zoek naar een locatie in de regio voor hun nieuwbouw. Zij kan kiezen tussen Nieuw Zevenbergen in Oss en Uden-Noord. Aanvankelijk was er een voorkeur voor Uden-Noord vanwege de centrale geografische ligging in de regio en de goed bereikbaarheid. Het ziekenhuisbestuur concludeert echter, na meer onderzoek, dat ook de locatie Nieuw Zevenbergen in Oss aan deze eisen voldoet. Daarmee vallen beide locaties binnen het besluit van de minister, die een centrale ligging als absolute voorwaarde had gesteld.

Een impressie hoe het ziekenhuis ingepast zou kunnen worden in Nieuw Zevenbergen.

Draagvlak
De locatie Nieuw Zevenbergen wordt niet alleen door de inwoners en het bedrijfsleven gesteund, maar ook door alle Osse natuur- en milieugroepen: Milieusteunpunt Oss, Landschapsbeheer Oss, De Groene Zone en IVN Oss en omstreken. Ook de Brabantse Milieufederatie heeft aangegeven achter deze locatie te staan.

Omdat Nieuw Zevenbergen als locatie aan alle eisen voldoet en een breed draagvlak kent, is er nu en integrale gebiedsafweging gemaakt. In deze notitie is onder andere te lezen wat de kenmerken zijn van het terrein, welke gevolgen het vestigen van een ziekenhuis op die locatie heeft en hoe de locatie past binnen het Streekplan.

Uitgebreide samenvatting integrale gebiedsafweging