Gemeente Enschede

Laatste bestemmingsplannen Enschede op route

vrijdag 16-12-2005

Wethouder André le Loux volbrengt opdracht

Het laatste bestemmingsplan van de gemeente Enschede is op route gebracht, zoals ze dat op het stadskantoor zeggen. Met het in uitvoering nemen van de plannen Stroinkslanden en Westerval-Noord zijn straks voor de hele gemeente de bestemmingen in kaart gebracht. Voor wethouder Le Loux reden de gemeenteraad a.s. maandag op gebak te trakteren.

In 1997 besloot de gemeenteraad dat de bestemmingsplannen binnen 10 jaar up to date moesten zijn. Voor een deel betekende dat actualiseren, voor een deel moesten ook nieuwe plannen opgesteld worden. Elk bestemmingsplan bestaat uit drie onderdelen: een plankaart, een toelichting en een voorschriftenpakket.

Het actualiseren van de bestemmingsplannen was één van de belangrijke opdrachten van wethouder André le Loux. Door de ontwikkelingen in de stad waren de bestemmingsplannen verouderd. Le Loux werd bij zijn aantreden in 2002 voor de taak gesteld de actualisatie in zijn ambstperiode af te ronden. Met het op route brengen van de laatste plannen heeft hij die opdracht volbracht.

Parallel aan de actualisatie startte de gemeente drie jaar geleden een digitaliseringstraject. Daarmee moeten de bestemmingsplannen digitaal toegankelijk gemaakt worden voor zowel de eigen organisatie als voor het publiek. Naar verwachting komen de eerste digitale plannen via internet in de loop van 2006 beschikbaar.

Wethouder Le Loux toonde zich zeer verheugd met de afronding van de monsterklus. Daarom trakteert hij de gemeenteraad a.s. maandag op gebak.


---