FNV KIEM

Oproep Woonbond: Meld problemen met de uitbetaling van huurtoeslag De dienst toeslagen van de belastingdienst heeft laten weten dat van de 6 miljoen aanvragen voor zorg- en/of huurtoeslag er 300.000 onvolledig zijn ingevuld.

De Nederlandse Woonbond maakt zich daar grote zorgen over en gaat onderzoeken welke problemen huurders nog meer tegenkomen bij de overgang van huursubsidie naar huurtoeslag. Daartoe opent de Woonbond het Meldpunt huurtoeslag.

De huursubsidie heet vanaf 1 januari 2006 huurtoeslag. Deze huurtoeslag wordt uitbetaald door de Belastingdienst en niet door het Ministerie van VROM dat voorheen de huursubsidie uitbetaalde. De Belastingdienst keert de huurtoeslag uit vóór het begin van iedere maand. De meeste huurders kunnen de eerste bijschrijving dan ook voor eind december op hun rekening verwachten. Zij hebben daarover al een brief ontvangen.

Huurders die problemen hebben met de uitbetaling van huurtoeslag kunnen die melden bij het Meldpunt huurtoeslag. Ontvangt u minder huurtoeslag dan vorig jaar? Heeft u opeens geen recht meer op huurtoeslag? Komt u daardoor financieel in de knel? Of heeft u uw klacht gemeld bij de Belastingdienst maar bent u niet tevreden over de bejegening? Bel dan het meldpunt of vul het formulier in op www.woonbond.nl. Zo krijgt de Woonbond goed zicht op de financiële consequenties voor huurders van het overgaan van de huursubsidie naar de huurtoeslag.

Het telefonische meldpunt is vanaf maandag 2 januari elke maandagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 020-551 7755. Op www.woonbond.nl kunt u al vanaf 20 december 2005 uw problemen kwijt.

---