Gemeente Ede

nummer 268 / Ede, 15 december 2006

Derde donderdag december in teken van ZwerfAfvalPakkers Nederland Schoon en gemeente Ede bedanken mensen voor inzet

Stichting Nederland Schoon en de gemeente Ede bedanken op 15 december aanstaande inwoners die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. Nederland Schoon noemt deze vrijwilligers ZwerfAfvalPakkers. Zij krijgen uit handen van wethouder Simon van de Pol een speciaal ZAP-speldje uitgereikt.

Op de derde donderdag van december zetten tientallen gemeenten in heel Nederland mensen in het zonnetje, zie zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. Dit jaar doet ook de gemeente Ede mee aan dit intitiatief van Nederland Schoon. Van 15.00 tot 16.00 uur worden de ZwerfAfvalpakkers door wethouder Simon van de Pol in het gemeentehuis van Ede in het zonnetje gezet.
Ede heeft een individuele inwoner en twee bewonersverenigingen voor het ZAP-speldje genomineerd omdat zij zich inzetten om hun leefomgeving schoon te houden. Het gaat om de heer L. Wernaert, een vertegenwoordiger van bewonerscommissie Wulverhorst en een vertegenwoordiger van bewonerscommissie De Schakel.
---