Gemeente Wageningen

Baggeren waterpartijen in de wijk Nude in januari 2006 van start

In opdracht van het college van burgemeester en wethouders worden in de maanden januari, februari en maart a.s. baggerwerkzaamheden uitgevoerd in de waterpartijen van de Nudewijk en in de watergangen langs de Marijkeweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Aannemingsbedrijf A. de Heer uit Polsbroek.

Dit is het derde project in een reeks van 4 projecten voor het baggeren van het stedelijk water. In de tweede helft van 2006 staat de uitvoering van het baggeren van de waterpartijen bij de Leeuweriksweide en in de wijk Noordwest nog op het programma. Hierna is het stedelijke water in het kader van het baggerprogramma op orde.

Het baggeren van de waterpartijen wordt gefinancierd uit de eigen middelen van de gemeente Wageningen, aangevuld met gelden afkomstig van het Waterschap Vallei & Eem en eenmalige uitkering voor baggerwerkzaamheden in stedelijke water uit de zogenaamde "Subbied"-regeling van de rijksoverheid. Het verwijderen van het slib heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het water en de bodem. Door het herstel van het doorstromingsprofiel en de inhoud van de waterpartijen neemt de stabiliteit van het watersysteem toe. De omwonenden van de te baggeren locaties worden met een informatiebrief tijdig van de aanvang van de werkzaamheden op de hoogte gesteld.