Gemeente Hardenberg


Hutten Metaal bouwt nieuwe hal op Broeklanden

Vrijdag 16 december 2005

Hutten Metaal, een bedrijf gespecialiseerd in staalbouw, opent in het voorjaar van 2006 een nieuwe productiehal op het Hardenbergse bedrijventerrein Broeklanden.

Hutten Metaal is een onderdeel van de Hutten Scorpion Holding. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in staalbouw en houdt zich bezig met het hoofdontwerp van staalconstructies, de productie en montage van staalconstructies, dak- en wandbeplating en turnkey industriebouw. Hutten heeft een zeer uitgebreide portfolio, met daarin bedrijfspanden, scholen, garages, voetbalstadions en ziekenhuis. Alles wordt, geheel op maat en naar wens van de klant, ontworpen.

Hutten is nu alleen gevestigd in Beerzerveld.

Het bedrijf maakt op dit moment een grote groei door en wil daarom de productiecapaciteit uitbreiden in de vorm van een nieuwe productiehal op het Hardenbergse bedrijventerrein Broeklanden. Hutten heeft hiervoor een kavel van 2,3 hectare groot gekocht. Op 1 april 2006, de dag dat Hutten Metaal 32 jaar bestaat, wil het bedrijf de nieuwe hal in gebruik nemen. De vestiging op bedrijventerrein Broeklanden levert werkgelegenheid op voor zon 20 productiemedewerkers. Hutten wil in 2007 naar een productie van 10.000 ton staal per jaar.

Hutten Metaal kiest voor bedrijventerrein Broeklanden vanwege de gunstige ligging. Daarnaast is de gemeente Hardenberg volgens Hutten een dynamische gemeente om zich te vestigen. Ook zijn er aantrekkelijke subsidies.

Bedrijventerrein Broeklanden is een grootschalig terrein en is ook geschikt voor zwaardere categorieën bedrijven. De totale oppervlakte van het terrein is 36 hectare. Het eerste gedeelte van 18 hectare is bouwrijp gemaakt, de uitgifte ervan vindt momenteel plaats. Het bedrijventerrein biedt een zichtzone aan de Duitslandweg voor representatieve bebouwing, een waterzone aan het kanaal, een zone voor kleinschalige lichte bedrijven aan de rand en een middengebied voor relatief zware en middelzware industrie.