Jaarcijfers BDO International

Bdo campsobers holding bv

http://www.bdo.nl

Brussel, 16 december 2005

P E R S B E R I CH T

OMZET VAN BDO INTERNATIONAL GROEIT MET 16% IN 2005

De omzet van het wereldwijde netwerk van BDO International, voor het boekjaar afgesloten per 30 september 2005, is bekend gemaakt.

De wereldwijde omzet in het afgelopen boekjaar was 2.763 miljoen/ US $ 3.329, een stijging van 16%/13% in vergelijking met vorig jaar.

BDO International omvat 601 kantoren in 105 landen, waar in totaal 27.828 mensen werken. De voortdurende groei van het BDO-netwerk in 2005 is voor een deel te danken aan het feit dat drie nieuwe member firms zich bij het BDO-netwerk hebben aangesloten: twee Chinese organisaties (in Wuhan en Shenzhen) en een in Cyprus; maar voornamelijk aan de constant goede prestaties in alle regios.

De BDO-organisaties in Noord-Amerika en het Caribische gebied presteerden naar verhouding het beste met een groei van 30% in 2005, gevolgd door de kantoren in Latijns-Amerika, Azië-Pacific en het Midden-Oosten die een groei van meer dan 20% bewerkstelligden. Individuele landenprestaties die vermeldenswaardig zijn, zijn die in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Rusland en Frankrijk. In veel relatief kleinere organisaties werd eveneens een substantiële vooruitgang geboekt, vaak het resultaat van gerefereerde opdrachten vanuit de belangrijkste economieën. De BDO strategie van snelle uitbreiding in Centraal- & Oost-Europa werpt eveneens zijn vruchten af, getuige een regionale groei van soms 40% en meer.

Frans Samyn, CEO van BDO International, is verheugd over de consistente, exceptionele prestatie van dit jaar. Deze groei zegt meer dan woorden ooit kunnen doen. BDO daagt het marktmodel uit en biedt klanten wereldwijd een nadrukkelijk onderscheidende optie, aldus Samyn. Ik ben bijzonder tevreden over de gehele groei die zowel op regionaal en transnationaal niveau is gerealiseerd. We huldigen het principe van onderlinge samenwerking, gecombineerd met een groot begrip voor de zakelijke behoeften van onze klant, dat verzekert dat BDO de expert in iedere markt blijft. Ik denk dat deze resultaten de uitvoerbaarheid van deze strategie aantonen.

BDO International

BDO International is een wereldwijd netwerk van accountantsorganisaties, BDO partnerorganisaties (member firms) genaamd, met internationale cliënten. Elke BDO partnerorganisatie is juridisch gezien onafhankelijk in het land van vestiging. Het wereldwijde netwerk telt 601 kantoren in 105 landen, en ruim 27.000 partners en medewerkers.

Informatie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met BDO Global Coordination Office te Brussel, België.
tel: (+32 2) 778 0130
fax: (+32 2) 7714443
e-mail: bdoglobal@bdoglobal.com

of BDO CampsObers Holding BV, Eindhoven
tel: 040-269 81 11
fax: 040-269 81 73
e-mail: bert.nollen@bdo.nl