Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht 16-12-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Snelheidscontrole

DE BILT Donderdagmiddag 15 december hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Utrechtseweg. In totaal reden 1.805 bestuurders langs de controlepost en reden 58 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur.

Fietsverlichting

DE BILT Donderdag controleerde de politie van 06.15 tot 08.30 diverse fietsers en bromfietsers op het gebruik van verlichting. In totaal werden 19 personen bekeurd omdat ze in het donker niet te zien waren. Eén bromfietser werd bekeurd omdat hij zijn kinband niet goed vast had, één voor gladde banden en één voor een verlopen rijbewijs.

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 31-jarige verdachte van rijden onder invloed aangehouden.

De man werd omstreeks 02.25 uur gecontroleerd op de Akkerweg. Hij had moeite om zijn auto tussen de lijnen houden. De agenten roken een alcohollucht en de man sprak met dubbele tong. Dit was genoeg reden om hem aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse uit dat hij 770 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.