Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 december 2005

Sinderen - Met auto tegen boom

Een 22-jarige automobilist uit Varsseveld is donderdagmiddag (15/12) rond 17.55 uur met zijn auto tegen een boom gebotst. De Varssevelder reed over de Sinderenseweg richting Varsseveld. Door onbekende oorzaak kwam hij in de berm terecht. Bij het corrigeren schoot de auto naar links en kwam hij uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De bestuurder had verwondingen aan zijn hoofd en werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aalten - Onder invloed gestrand

Een 27-jarige automobilist uit Winterswijk was donderdagavond (15/12) gestrand op de Varsseveldsestraatweg. De auto stond in de berm en was total loss. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op. Het is niet duidelijk hoe de auto beschadigd raakte. De politie stelt een onderzoek in.

Vorden - Onder invloed

Een 40-jarige automobilist uit Vorden bleek afgelopen nacht (16/12) rond 02.00 uur bij een politiecontrole op de Hoetinkhof onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd naar aanleiding van zijn rijgedrag. De man blies 0,9 prom. De politie maakt proces verbaal op.

Varsseveld - Inbraak in woning

In een woning aan de Juliana van Stolbergstraat werd donderdag (15/12) ingebroken. Men wist vermoedelijk binnen te komen met behulp van een valse sleutels. Weggenomen werden onder andere sleutels, dvd-speler, dvd's, een playstation 2 en een digitale camera. De politie is een onderzoek gestart.

Winterswijk/Eibergen - Winkeldiefstal

Een 40-jarige man werd donderdagmorgen (15/12) betrapt in een supermarkt aan de Weurden in Winterswijk. De man had een memory-stick in zijn jaszak gestopt en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Dit werd gezien door winkelpersoneel. Toen de man hierop werd aangesproken, gooide hij de memory-stick weg en wilde er vandoor gaan. Hij werd door winkelwerknemers tegen gehouden en aan de politie overgedragen. Bleek dat de man hier illegaal verblijft. Hij werd in vreemdelingenbewaring gesteld.

In Eibergen werd donderdagmiddag (15/12) een 61-jarige Eibergenaar betrapt in supermarkt aan de Laagte, terwijl hij een worst in de binnenzak van zijn jas stak. De man werd door winkelpersoneel hierop aangesproken en verzocht mee te gaan voor nader onderzoek. De man ging er echter vandoor, stapte in een auto en reed weg Eibergen in. Door het gegeven kenteken kon de politie de man thuis aanhouden. De politie maakt proces verbaal op.

Winterswijk - Vakantiebungalow uitgebrand

Op een camping aan de Meddoseweg is afgelopen nacht (16/12) rond 00.45 uur een bungalow geheel uitgebrand. De bungalow ernaast heeft aanzienlijk schade. De brand is mogelijk ontstaan door kortsluiting in de eerste bungalow. Vervolgens zijn de vlammen overgeslagen naar het naastgelegen huisje. Op het moment van de brand was niemand aanwezig in de bungalows.

Borculo - betrokkene aanrijding gezocht

De politie zoekt contact met de bestuurster van een donkerpaarse auto, die op woensdag-middag (14 /12) betrokken raakte bij een aanrijding op de kruising Platsvoetsdijk met de Beltrumseweg. De vrouw reed omstreeks 16.15 uur over de Platsvoetsdijk. Bij de kruising met de Beltrumseweg verleende zij geen voorrang aan een 17-jarige scholiere, die over het fietspad reed; een aanrijding was het gevolg. Zowel de fietsster als de automobiliste hebben met elkaar gesproken en het meisje meende, dat er geen schade aan haar fiets was. Nu dat wel blijkt, hoopt zij via de media in contact te komen met de automobiliste om de zaak netjes af te handelen. De vrouw heeft haar weg verder richting Beltrum vervolgd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --