1e persbericht van vrijdag 16 december 2005

Eindhoven 16-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na valse melding

Vrijdag om 5.10 uur heeft de politie in Eindhoven een 18-jarige man uit Heeze aangehouden. Dat gebeurde nadat de politie en ambulancedienst tot twee maal toe een melding kregen dat op de Ten Hagestraat een ernstige aanrijding was gebeurd. Een jongen zou door een bronskleurige auto zijn aangereden. De auto zou doorgereden zijn. Op de Ten Hagestraat was niets te zien, maar de politiemensen zagen een man hard weglopen. Dat was de man uit Heeze. Hij had gebeld en aanvankelijk hield hij vol dat er een aanrijding was gebeurd. Even later viel hij door de mand. Hij was met twee andere plaatsgenoten op stap geweest. Ze zouden met een andere vriend in diens auto mee terug rijden naar Heeze. Maar dat kon op het laatst toch weer niet. Ze wilden wraak nemen op de vriend die zou rijden en dachten dat de politie de jongen, die in een bronskleurige auto rijdt, op zou pakken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Zijn twee vrienden moeten nog gehoord worden. De politie zette na de melding vier politie-eenheden in en een ambulance ging ook ter plaatse. De ambulancedienst gaat bekijken of ze de aanrijdkosten van 300 euro op de verdachten kunnen verhalen.

Eindhoven: Vreemdelingenpolitie controleert Turkse horeca

De Vreemdelingenpolitie heeft donderdag een controle gehouden in een aantal Turkse cafes en theehuizen in Eindhoven. Dat gebeurde samen met de Arbeidsinspectie. Er werden negen horecazaken gecontroleerd. In vijf daarvan werden Poolse vrouwen aangetroffen die daar aan het werk waren. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake de Wet Arbeid Vreemdelingen en er volgt verder onderzoek. Bij de andere vier zaken werden geen onrechtmatigheden geconstateerd. Eén van de horecazaken was gesloten, bij een andere zaak werkte de beheerder zelf in de bediening en bij de twee andere zaken werkten Nederlandse dames in de bediening.

Eindhoven: Autoinbreker op heterdaad aangehouden

Op het Stratumseind heeft de politie donderdagavond rond 23.45 uur een man van 41 jaar uit Eindhoven op heterdaad aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in een auto zitten waarvan een ruit kapot was. Toen ze hem vroegen wat hij aan het doen was, bekende hij dat hij aan het inbreken was. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Bestelauto gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf het Sint Trudoplein een zwarte Volkswagen Transporter met het kenteken 84-BS-PB gestolen.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Van Hoofstraat zijn onder meer een laptop, een mobiele telefoon, een dvd-speler en een fotocamera weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 11.00 en 22.00 uur. Het slot van de poort en een klepraampje van de woning zijn opengebroken.

Deurne: Inbraak in woning

Tussen donderdag 5.25 en vrijdag 0.30 uur is ingebroken in een woning aan het Sint Jozefplein. Aan de achterkant van de woning is het keukenraam opengebroken. Uit de woning zijn een fotocamera en een leren jas weggenomen.

Valkenswaard: Verdachten van autoinbraak opgepakt

De politie heeft vrijdagochtend rond 4.00 uur twee mannen (20 en 24 jaar) uit Eindhoven op de Merendreef aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraak in een auto op de Berkenstraat. Een getuige meldde rond 3.50 uur bij de politie dat twee mannen daar aan het inbreken waren. Er werd ook een signalement van de verdachten en de gegevens van de auto waarin ze waren weggereden doorgegeven. Surveillerende agenten zagen de auto vervolgens op de Merendreef rijden, waarop de inzittenden werden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Kleding weg bij inbraak

Vrijdag rond 3.30 uur is ingebroken in een kledingzaak aan de Pleintjes. Aan de voorzijde van de winkel is een ruit ingeslagen en uit de winkel zijn verschillende kledingstukken weggenomen.