Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

16 december 2005

Hall - Bromfietser valt

Een 16-jarige bromfietser uit Dieren kwam donderdagmiddag (15/12) rond 17.50 uur met zijn bromfiets te vallen. Hij reed over het fietspad van het Jaagpad langs het kanaal. In een bocht reed hij rechtdoor, kwam in de berm en viel. Door de val had hij een wond aan zijn hand en was duizelig. Hij werd door omstanders opgevangen totdat de ambulance arriveerde. De jongen werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Barchem - Onder invloed

Een 44-jarige automobilist uit Zutphen bleek afgelopen nacht (16/12) rond 01.50 uur bij een politiecontrole op de Zwiepseweg onder invloed van alcohol. De man blies 1,0 prom. en kreeg een boete.

Voorst - Inbraak in clubgebouw

In een clubgebouw aan de Bussloselaan werd donderdagavond (15/12) ingebroken. Dit is vermoedelijk rond 22.50 uur gebeurd. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden een faxapparaat en een kluis met inhoud. De politie is een onderzoek gestart.

Wilp - Inbraak bij sportclub

Bij een sportclub aan de Molenallee werd donderdag (15/12) tussen 10.00 en 18.00 uur ingebroken in het clubgebouw. Men heeft een deur geforceerd om binnen te komen. Weggenomen werden een complete geluidsinstallatie, microfoons, flessen drank, theedoeken, een cd-speler en een zender/ontvanger. De politie heeft in de inbraak in onderzoek. Of de hierboven inbraak met deze melding te maken heeft is niet bekend.

Zutphen - Man slaat jongen na aanrijding

Agenten hebben donderdagmiddag (15/12) een 33-jarige Zutphenaar aangehouden. De man fietste op de Leeuweriklaan en kreeg geen voorrang van een 15-jarige fietser uit Brummen. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de jongen schade opliep aan zijn fiets. De Zutphenaar had na de aanrijding de jongen een klap gegeven, daarna wel zijn excuses aangeboden, maar vervolgens weggefietst. Over de strafafdoening wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

Zutphen - Aanhoudingen na mishandeling

Agenten hebben donderdagavond (15/12) twee 16-jarige Zutphenaren aangehouden. Het tweetal werd aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige jongen uit Zutphen. Dit gebeurde donderdagavond rond 21.25 uur bij de ingang van het vogelpark aan de Isendoornstraat. Ruzie om een meisje was kennelijk de aanleiding waarom de 15-jarige werd geschopt en geslagen. De twee 16-jarigen worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden getroffen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --