Politie Zuid-Holland-Zuid

16/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

16-12-2005 - Persberichten district II

AANHOUDING MISHANDELING
PAPENDRECHT Donderdag 15 december is een 40-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 29-jarige man uit Gorinchem. Dit gebeurde op 30 november jl. op de Veerweg. Het slachtoffer had de 38-jarige partner van de verdachte aangesproken op haar gedrag. Deze vrouw had een snoepwikkel op de grond gegooid, waarop het slachtoffer haar vertelde dat niet zo netjes te vinden. Er ontstond een korte woordenwisseling tussen de twee die eindigde toen het slachtoffer een winkel binnenliep. De vrouw had echter haar partner laten waarschuwen en deze 40-jarige man kwam de winkel binnen en sloeg de 29-jarige een gebroken kaak en kneuzingen aan twee kanten van zijn hoofd. Het slachtoffer deed enkele dagen na het voorval aangifte van mishandeling en bedreiging. Na zijn aanhouding is de verdachte gehoord. Na dit verhoor is hij in vrijheid gesteld.

GESTOLEN
PAPENDRECHT Donderdagmiddag 15 december is een 33-jarige man uit Papendrecht aangehouden nadat in zijn auto spullen werden aangetroffen die kennelijk van diefstal afkomstig zijn. Surveillerende agenten wilden de man en zijn voertuig, die hen op de Burgemeester Keijzerweg tegemoet kwam rijden, controleren en keerden hun voertuig. De man parkeerde echter in die tijd zijn voertuig en deed hij net of hij niet gereden had. De agenten herkenden de man echter als bestuurder en spraken hem aan. Hierop rende de man weg. Na een korte sprint konden de agenten de man alsnog staande houden. Hij ontkende de bestuurder van het voertuig geweest te zijn. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Bovendien lagen er spullen in de auto die kennelijk van diefstal afkomstig waren. Het ging onder andere om tientallen kwasten en batterijen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de spullen. De verdachte is in verzekering gesteld.

BALDADIG
SLIEDRECHT Donderdagavond 15 december is een 13-jarige jongen in de De Genestetstraat aangehouden op verdenking van vandalisme en baldadigheid. De jongen werd aangehouden door een buurtbewoner nadat de groep waarmee de verdachte op straat liep, woningen bekogeld had. Al enkele weken hebben bewoners in de De Genestetstraat en omliggende straten last van jeugd die huizen bekogelt met eieren en ander materiaal. Deze avond werden er appeltjes van een boom tegen een woning gegooid. De bewoner kon één van de jongens aanhouden en droeg hem over aan de politie. Op het politiebureau ontkende de 13-jarige zelf gegooid te hebben. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. In overleg met o.a. justitie en jeugdzorg wordt bekeken of en hoe de jongen bestraft zal worden.

BEDRIJFSONGEVAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Donderdagochtend 15 december is een 43-jarige man uit Breda gewond geraakt toen hij bedolven werd onder een box met 200 kilo kaas. Dit gebeurde bij een bedrijf aan de Industriestraat. Het slachtoffer was bezig de kazen te laden met zijn heftruck en is door nog onbekende oorzaak onder zijn lading terecht gekomen. De man was buiten bewustzijn. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

WINKELDIEVEGGE
LEERDAM Donderdag 15 december is een 17-jarig meisje uit Gorinchem aangehouden nadat zij in een winkel aan de Markt betrapt werd op het stelen van twee boeken. Het meisje verliet samen met een nog onbekende jongen de winkel. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. De jongen zette het direct op een lopen, het meisje kon aangesproken werden door het personeel. Uit haar tas kwamen twee boeken tevoorschijn die niet betaald waren. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Op het politiebureau verklaarde het meisje in de winkel haar tas aan de jongen gegeven te hebben en dat hij in die tijd de boeken in haar tas gestopt moet hebben. Na verhoor is het meisje heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de betrokken jongen.