Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 december 2005

Alcoholcontroles

De politie Twente controleert op meerdere locaties in de regio op alcoholgebruik

Twente

In de avond/nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december houdt de politie Twente op meerdere locaties in de regio controles op het rijden onder invloed. In Enschede zijn bij de controle vier automobilisten bekeurd met een promillage tussen 0,6 en 1,27. Van een automobilist, een 47 jarige Enschedeër is het rijbewijs ingevorderd, nadat bij hem 1,55 promille is gemeten.

In Hengelo wordt eveneens het rijbewijs ingevorderd van een 39 jarige Hengeloër; de man heeft een promillage van 1,4.

In Almelo worden drie automobilisten bekeurd met een promillage tussen 0,6 en 0,93. (05-158874 )

Mishandeling

Verdachte aangehouden nadat hij een andere man mishandeld en afgeperst heeft

Enschede

Op donderdag 15 december meldt omstreeks 10.30 uur een 33 jarige Enschedeër dat hij zojuist is mishandeld bij zijn woning aan de Dennenweg in Enschede. De politie treft de 33 jarige daar aan, maar de verdachte is er in zijn auto vandoor gegaan. De 33 jarige vertelt al langere tijd overhoop te liggen met een 38 jarige man uit Wierden, een kennis van zijn buren. Vandaag is deze man weer op bezoek bij de buren en als de 33 jarige door zijn tuin loopt naar de achterliggende straat, wordt hij door deze 38 jarige belaagd. De 38 jarige bedreigt de 33 jarige met de dood en deelt forse klappen uit. Daarbij eist de 38 jarige geld van de 33 jarige, omdat deze reeds eerder een aangifte tegen hem had gedaan. Nadat de politie is gealarmeerd gaat de verdachte er vandoor. De politie weet de verdachte later die dag bij zijn woning in Wierden aan te houden. De 38 jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-158579 )

Man schiet met vuurwerkpistool

Politie houdt verdachte aan en neemt pistool in beslag

Enschede

Op donderdag 15 december omstreeks20.30 uur rijden surveillerende politiemensen over de Noorderhagen in Enschede als zij vanaf het Molenplein een luide knal horen gevolgd door een lichtflits. Op het plein staan twee mannen, waarvan een van hen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand houdt. De politie houdt daarop deze man, een 22 jarige uit Apeldoorn aan. Het wapen blijkt een vuurwerkpistool. Dit wapen en bijbehorende munitie worden in beslag genomen. De verdachte kon na verhoor met een boete van 130 euro het bureau weer verlaten. (05-158853 )

Aanhouding gezocht

Verdachte van winkeldiefstal aangehouden na herkenning op videobeelden

Enschede

De politie houdt op woensdag 14 december een 38 jarige Enschedeër aan op verdenking van diefstal. Op 6 november was de verdachte namelijk in een winkel aan de Hofpassage, waar hij zonder af te rekenen een V-tech laptop met een waarde 80 euro wegnam. De verdachte is herkend op videobeelden, waarop de diefstal duidelijk te zien is. In overleg met justitie is de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten tot zijn voorgeleiding. (05-140935 )

Man bedreigt conducteurs

Politie houdt verdachte van bedreiging aan

Goor

Op donderdag 15 december omstreeks 15.25 uur houdt de politie een 30 jarige man uit Goor aan. De man zit in de trein van Hengelo naar Goor en gedraagt zich agressief ten opzichte van twee conducteurs. De 30 jarige scheldt de conducteurs uit en bedreigt hen. Op het station van Goor houdt de politie de verdachte aan en wordt hij voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De conducteurs doen aangifte van bedreiging. De politie onderzoekt de zaak. (05-158740)

Automobilist wordt onwel

Man overleden na onwel wording; auto belandt in de sloot

Enter

Op donderdag 15 december omstreeks 18.20 uur wordt op de A1 ter hoogte van de afslag Enter een 70 jarige automobilist onwel en raakt de controle over zijn auto kwijt. De auto rijdt het talud af en komt in een sloot tot stilstand. Onderzoek wijst uit dat het slachtoffer aan de gevolgen van zijn onwel wording is overleden. (05-158830)

Verkeersongeval met letsel

Automobilist rijdt fietser aan

Almelo

Op donderdag 15 december om ongeveer 07.40 uur vindt een aanrijding plaats op de Bornerbroeksestraat in Almelo. Een 29 jarige vrouw uit Almelo fietst op de Bornerbroeksestraat en krijgt geen voorrang van een 29 jarige automobilist. De automobilist, afkomstig uit Almelo, kan de vrouw niet meer ontwijken en rijdt haar aan. Het slachtoffer wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (05-158472)

Poging tot doodslag

Man rijdt in op agenten; politie houdt verdachte aan

Almelo

De politie houdt op donderdag 15 december omstreeks 16.30 uur een 46 jarige man uit Almelo aan. De man wordt ervan verdacht met zijn auto te zijn ingereden op twee agenten die op de fiets aan het surveilleren waren. Een dag eerder, op 14 december rond 21.00 uur, spreken twee agenten de man aan Achter de Molen in Almelo. De 46 jarige stapt plotseling in zijn auto en rijdt op de twee fietsende agenten in. De agenten kunnen ternauwernood opzij springen. De verdachte rijdt vervolgens weg en veroorzaakt nog een aanrijding op de Thorbeckelaan. Daarna weet hij te ontkomen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. De verdachte zal poging tot doodslag ten laste worden gelegd. (05-158385)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --