Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht 16-12-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Controle fietsverlichting

VEENENDAAL De politie heeft donderdagavond omstreeks 21.45 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op enkele locaties in Veenendaal. Daarbij zijn twee fietsers bekeurd.

De controle vond plaats op de Kerkewijk, de Verlengde Sportlaan en Kastanjelaan. De bekeuringen werden allebei uitgedeeld op de Kastanjelaan.

Professioneel vuurwerk gevonden

MAARSBERGEN Een inwoonster van Maarsbergen heeft woensdagmiddag twee pakken met illegaal professioneel vuurwerk afgeleverd op het politiebureau. Volgens de vrouw had ze het vuurwerk gevonden in een weiland langs de Haarweg, een plek waar geregeld jeugd rondhangt.

De politie liet voor de zekerheid het Explosieven Opruimings Commando komen. Een medewerker van het EOC constateerde dat het inderdaad professioneel vuurwerk betrof, met een zeer kort lont dat niet was toegelaten in Nederland. Het EOC heeft het vuurwerk meegenomen ter vernietiging.

Snelheidscontrole

RHENEN Op de Nieuwe Veenendaalseweg in Rhenen heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 55 overtreders gefotografeerd.

De controle vond plaats tussen 14.00 en 15.00 uur. In totaal passeerden 300 voertuigen de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 kilometer per uur. Op die locatie geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur.

Roodlichtcontrole

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmiddag een roodlichtcontrole gehouden op de kruising van de Industrielaan, Kerkewijk en t Goeie Spoor. De controle vond plaats tussen 17.20 en 17.40 uur. Zeven overtreders werden beboet.

Buschauffeur onder invloed

VEENENDAAL Een 49-jarige bestuurder van een touringcar is donderdagochtend aangehouden omdat met te veel alcohol op achter het stuur zat.

De politie hield de buschauffeur, een inwoner van Scherpenzeel, aan op de Rondweg West in Veenendaal. Kort daarvoor was er een melding binnengekomen dat de man op de Rijksweg A 12 reed terwijl hij onder invloed was. Op het politiebureau bleek uit de ademtest dat hij een alcoholgehalte had van 680 microgram per liter uitgeademde lucht. Tegen de buschauffeur is proces-verbaal opgemaakt. Verder is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod opgelegd.

Verkeersongeval met letsel

OVERBERG Een auto met vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar is donderdagavond in Overberg op de kop in de sloot beland. De inzittenden konden de auto zelf verlaten.

De bestuurder was een 18-jarige inwoner van Elst. Bij hem in de auto zaten twee jongens van 17 ook uit Elst, een 15-jarig meisje uit Scherpenzeel, een 19-jarig meisje uit Renswoude.

De auto reed over de Heuvelse steeg in de richting van Amerongen. Mogelijk zou de bestuurder zijn uitgeweken voor een tegenligger. In het tunneltje onder de Rijksweg A12 zou de auto de vangrail hebben geraakt, waarna de bestuurder tegenstuurde en aan de rechterkant van de weg raakte.

Een inzittende klaagde over pijn aan zijn nek en bovenbeen. Een andere inzittende had last van haar knie. Alle inzittenden zijn door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis in verband met onderkoelingsverschijnselen.

De snelheid van de auto op het moment van het ongeval is niet bekend. De Regionale Verkeersdienst heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.