Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Haalderen - twee gewonden bij verkeersongeluk

Publicatiedatum: 16-12-2005 13:00:19

Bij een verkeersongeluk tussen een fietser en een bromfietser op de Van der Mondeweg in Haalderen zijn twee slachtoffers gevallen. Het gaat om een achttienjarige jongen uit Haalderen en een zeventienjarige jongen uit Huissen. De Huissenaar bleek er het slechtst aan toe: hij raakte buiten bewustzijn en is met onbekend letsel naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Hij blijkt inmiddels buiten levensgevaar. De Haalderenaar had een hoofdwond en beenletsel en is naar het Canisiusziekenhuis in Nijmegen gebracht. Het ongeval gebeurde rond half zes, toen de Haalderenaar met zijn fiets de oprit van een woning op wilde rijden. Daarbij zag hij de Huissenaar, die uit tegenovergestelde richting aankwam, kennelijk over het hoofd. Beiden botsten frontaal op elkaar en liepen daarbij verwondingen op. Volgens een politiewoordvoerder was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - Westervoorters aangehouden na bedrijfsdiefstal
Publicatiedatum: 16-12-2005 12:59:46

Twee Westervoorters van 18 en 20 jaar zijn donderdagavond door de Duivense politie aangehouden op verdenking van diefstal. De twee zouden bij een expeditiebedrijf twee I-pods hebben gestolen. Het duo liep tegen de lamp bij een interne controle van het bedrijf. Een beveiligingsmedewerker trof bij de beide Westervoorters de I-pods aan, die uit het expeditiebedrijf kwamen. Daarop werd de politie ingeschakeld die het duo aanhield. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten. Door het bedrijf is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - auto tegen boom op A325: bestuurder met schrik vrij
Publicatiedatum: 16-12-2005 12:59:13

Op de A325 bij Bemmel is donderdagavond een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder van de auto, een 34-jarige man uit Rotterdam, bleef daarbij op enkele lichte verwondingen na ongedeerd. Zijn wagen had wel flinke schade opgelopen en moest worden afgesleept. De Rotterdammer had tegenover de politie verklaard dat hij ter hoogte van de afslag naar Tiel in een slip was geraakt. Daardoor raakte de auto onbestuurbaar en kwam tegen een boom tot stilstand. Bij het ongeval was geen sprake van drankgebruik, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Groessen - auto over de kop, bestuurster ongedeerd
Publicatiedatum: 16-12-2005 12:58:14

Een 28-jarige automobiliste uit Groessen is donderdag met de schrik vrijgekomen nadat ze in haar woonplaats met haar auto over de kop was geslagen. De vrouw reed rond half drie 's middags over de Molenstraat en kwam door nog onbekende oorzaak in de berm terecht. Daardoor verloor ze de macht over het stuur, botste tegen een lantaarnpaal en sloeg met auto en al over de kop. Door het ongeval brak de lantaarnpaal af; de auto van de vrouw liep zware schade op. Drankgebruik bij de bestuurster werd door de politie uitgesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Politie houdt jongens aan voor vernielingen
Publicatiedatum: 16-12-2005 12:37:11

De politie in Elst heeft afgelopen week vijf jongens van 13, 14 en 15 jaar uit Elst aangehouden in verband met diverse openlijke geweldplegingen. De jongens worden er van verdacht in het weekeinde van 24 en 25 juni jl. diverse ruiten van basisscholen aan de Kruisakkers te hebben ingegooid en computerapparatuur te hebben vernield. Ook worden zij er van verdacht in datzelfde weekeind diverse ruiten van bushokjes en het OBC in Elst te hebben vernield. Tot slot worden de jongens ervan verdacht bij hetzelfde OBC in Elst in het schooljaar 2004-2005 meerdere malen diverse ruiten te hebben ingegooid. De politie kwam de jongens op het spoor nadat er zich getuigen hadden gemeld naar aanleiding van publicaties in de krant. De jongens zijn inmiddels op vrije voeten. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt dat naar justitie wordt gestuurd. De politie zet het onderzoek voort;meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

////////////////////////////////////
Contactpersoon redactie:
Bureau Communicatie district Rivierenland,
Carla Verhaaf, 0316 - 368031

---

Gelderland-Midden