FNV: Transavia toont waardering voor werknemers door goede cao

Fnv bondgenoten

Utrecht, 16-12-2005

FNV Bondgenoten: Transavia toont waardering voor werknemers door goede CAO

FNV Bondgenoten is tevreden met het CAO akkoord dat de bond heeft afgesloten voor het grondpersoneel van Transavia. Behalve een goede loonsverhoging geeft de vliegmaatschappij zijn personeel ook een extra bijdrage in het budget voor de kinderopvang.

Bestuurder Nevin Özütok van FNV Bondgenoten vindt dat Transavia door extra's in het CAO-akkoord zijn waardering voor zijn personeel laat zien: 'Transavia is een low cost carrier die afgelopen jaren steeds op de kleintjes moest letten. Nu laat ze haar waardering voor de inzet van de mensen zien, want winst maken - ook al is het incidenteel
- gaat niet vanzelf. Dat is mede te danken aan de inzet en loyaliteit van honderden mensen die ieder dag opnieuw in de hangar en op kantoor zich inzetten voor Transavia'.

De nieuwe CAO heeft een looptijd van 34 maanden, van 1 juni 2005 tot en met 31 maart 2008. De structurele loonsverhoging is totaal 4,5%, plus een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering met 0,4% en een eenmalige uitkering van 0,75%. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over loonaanvulling bij ziekte, krijgt aan aantal schalen een extra periodiek en is een nieuw pensioenstelsel met middenloonregeling afgesproken. De extra bijdrage in het kinderopvangbudget bedraagt 0,15%.

Het akkoord wordt na de feestdagen positief aan de werknemers voorgelegd.