Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 16 december 2005

Agenten Veelplegersteam houden winkeldief aan

TILBURG Aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg hebben agenten gistermorgen buiten heterdaad twee mannen aangehouden. De mannen worden verdacht van de diefstal van een radiografisch bestuurbare auto van bijna 60 euro. Die werd afgelopen woensdag weggehaald uit de winkel van een tankstation aan de Ringbaan West. Gistermorgen rond kwart over tien kreeg de politie een melding dat de twee mannen die verdacht werden van de diefstal van de speelgoedauto rondliepen op de Reitse Hoevenstraat. Agenten van het Veelplegersteam stellen ter plaatse een onderzoek in en treffen daar beide mannen aan. Een medewerker van het tankstation bevestigt de agenten dat de mannen die zij hadden staande gehouden bij eerder genoemde diefstal betrokken waren. Hierop worden zij aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Tilburg (44 en 53 jaar oud). Aan de hand van beelden die de bewakingscamera in de winkel van het tankstation van de diefstal hebben gemaakt kon worden vastgesteld dat de 53-jarige man uit Tilburg de diefstal pleegde. Omdat de rol van de tweede verdachte op de beelden niet duidelijk werd is hij na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 53-jarige man, die bij politie en justitie geregistreerd staat als Veelpleger is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Conform het voor Veelplegers geldende protocol zal de man na het politieonderzoek worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Breda. In de praktijk betekent het dat Veelplegers vaak in voorlopige hechtenis blijven tot dat de zaak voorkomt bij de rechter.

Man met vuurwerk betrapt

GOIRLE Gistermiddag rond de klok van halfvier hebben agenten op de Turnhoutsebaan in Goirle een 32-jarige man uit Leusden aangetroffen met 3 ½ kilo vuurwerk in zijn auto. De man deed afstand van het in België gekochte vuurwerk en de man kreeg een bekeuring.

Verlichtingscontrole

TILBURG Aan de Besterdring in Tilburg zijn gisteravond 9 fietsers bekeurd die de verlichting van hun fiets niet in orde hadden.

TILBURG Aan het NS Plein in Tilburg gingen vanmorgen 24 fietsers op de bon die geen voor- of achterlicht hadden.

Winkeldiefstallen

GOIRLE In een winkel aan de Hovel in Goirle hebben agenten gistermiddag om vier uur een 16-jarige meisje uit deze plaats aangehouden. Zij was in een winkel betrapt bij de diefstal van kunstnagels, oorbellen en armband. De waarde van de gestolen goederen is ongeveer 17 euro.

TILBURG In een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat in Tilburg is gisteravond rond kwart over zeven een 18-jarige man uit Oisterwijk betrapt bij de diefstal van een gasbrander.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Gistermiddag rond de klok van halfvijf hebben agenten aan de Philips Vingboonsstraat in Tilburg een 56-jarige vrouw aangehouden. De vrouw stond met haar auto dwars over de rijbaan. Als agenten de vrouw staande houden blijkt ze onder invloed van alcohol. Omdat de ademanalyse van de vrouw niet lukte heeft een arts een bloedproef van de vrouw afgenomen. Haar rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

GOIRLE Aan de Turnhoutsebaan in Goirle hebben agenten vannacht om één uur, een 25-jarige man uit Goirle aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol was, had kort daarvoor op de Frankische Driehoek een aanrijding veroorzaakt en was daarna doorgereden. Hij reed op de Frankische Driehoek tegen twee geparkeerde autos aan. Een getuige wist het kenteken van de doorrijder te noteren en surveillerende agenten konden hem kort daarna aanhouden op de Turnhoutsebaan. In het politiebureau blies de Goirlenaar 1.05 promille. In het politiebureau gedroeg de man zich erg agressief en beledigend. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op.

Tilburgse man loopt ernstig hoofdletsel op bij aanrijding

TILBURG Een 60-jarige man uit Tilburg raakte gistermiddag rond halfzes zwaar gewond toen hij op de Zevenheuvelenweg in Tilburg werd aangereden door een vrachtauto, die bestuurd werd door een 57-jarige man uit Dokkum. De Tilburger, die op de fiets was, werd door de vrachtauto geschept toen de vrachtwagen op de hoek van de Zevenheuvelenweg en de Gebroeders Salastraat linksaf sloeg. De fietser werd met zwaar hoofdletsel naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Door de Afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Midden en West Brabant werd ter plaatse een uitgebreid onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval ingesteld.

Pizzabezorger beroofd

TILBURG Een 16-jarige jongen uit Tilburg, die als pizzabezorger werkt, is gisteravond rond kwart over zes door nog drie onbekende straatrovers van zijn mobiele telefoon en portemonnee beroofd. De beroving werd gepleegd aan de Reeshofdijk. Daar werd de Tilburgse jongen door de drie straatrovers, die met twee bromfietsen waren, klem gereden, tegen de grond gewerkt en vervolgens beroofd.

Computer en sieraden gestolen

HILVARENBEEK Bij een inbraak in een woning aan het Klein Loo, gisteren gepleegd tussen 09.45 en 19.00 uur, hebben inbrekers een computer en sieraden weggehaald. Van de woning werd een raam geforceerd. De politie heeft van de 64-jarige bewoner een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

HILVARENBEEK Aan de Kromstraat in Hilvarenbeek zijn inbrekers gisteren met een laptop, een digitale fotocamera, een mobiele telefoon, een videocamera en zes dure horloges aan de haal gegaan. De inbraak werd gisteren gepleegd tussen 08.00 en 21.00 uur. De inbrekers forceerden een schuifraam.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

DIESSEN Gisteravond rond kwart over elf hebben agenten aan de Nieuwen Dijk in Diessen een auto uitgebrand aangetroffen. De auto, een blauwe Volkswagen Golf werd woensdagnacht gestolen vanaf de Goordijk in Hilvarenbeek en was van een 30-jarige man uit deze plats. De auto is getakeld nadat de brandweer de brand bluste.

Politie houdt vier Oisterwijkse jongens aan

TILBURG Vannacht omstreeks drie uur hebben agenten in de Heuvelpoort in Tilburg vier jongens uit Oisterwijk aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en/of vernieling van een lift in Heuvelpoort. Vannacht kregen politie en brandweer de melding dat er in de lift in Heuvelpoort vier personen vast zaten. Slechts met grote moeite zag brandweerpersoneel kans om het viertal, de hier bedoelde Oisterwijkers, te bevrijden. Uit het onderzoek dat vervolgens werd ingesteld is gebleken dat er met flink wat kracht op de liftdeur werd gebeukt, waardoor de lift niet meer functioneerde. Ook de liftmotor werd hierbij vernield. De vier verdachten waren alle flink onder invloed van alcohol.

Politie pakt man op voor huiselijk geweld

TILBURG Vannacht om halfvijf hebben agenten aan de Wijnruitweg in Tilburg een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol zijn bromfiets te besturen. In het politiebureau bleek dat de man net iets te veel gedronken had (bijna 0.6 promille). De man werd trouwens gezocht door de politie in verband met de mishandeling van zijn ex-vriendin, dat aan de Wijnruitweg woont. De ex liep bij de mishandeling een hersenschudding en wondjes op die gehecht moesten worden. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie vindt hennepkwekerij in Baarschot

BAARSCHOT In een schuur achter een woning aan de Westelbeersedijk in Baarschot heeft de politie vanmorgen om halfnegen een hennepkwekerij aangetroffen. Daarin stonden drie tonnen met elk 240 planten. De aangetroffen hennepkwekerij is in beslag genomen. In de schuur werd verder een bromfiets aangetroffen die als gestolen stond gesignaleerd. Bromfiets werd op 4 oktober jl. gestolen in Eindhoven. Ook die werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt twee mannen en een vrouw op in verband met drugs

TILBURG Gisteravond en vannacht heeft de politie aan de Alpenlaan en de Ringbaan Zuid in Tilburg twee mannen en een vrouw aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats rond de klok van elf uur, halftwaalf en kwart voor één. Aangehouden werden twee mannen, beiden afkomstig uit Tilburg en 23 en 24 jaar oud. De vrouw, 39 jaar oud, werd aangehouden in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid. De verdachten zijn opgepakt in verband met overtreding van de Opiumwet (voorhanden hebben van hennep).

Gisteravond om kwart over tien kwam er bij de politie een melding binnen dat er aan de Alpenlaan in Tilburg mannen rondliepen die hennep willen hebben. Een van de mannen zou een vuurwapen bij zich hebben. Naar aanleiding van deze telefonische melding heeft de politie direct een uitgebreid onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leidde tot het aantreffen van een auto waarin twee grote zakken met hennep werden aangetroffen.

Als de politie een nader onderzoek in de Alpenlaan instelt vinden zij op de zolderverdieping van een woning een in werking zijnde hennepkwekerij. Daarin stonden 76 hennepplanten en apparatuur die bij hennepkwekerijen wordt gebruikt (assimilatielampen, filters ed.) De hennepkwekerij werd in beslag genomen.

Het drietal is ingesloten en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman