Gemeente Deventer

Week 50, 16 december 2006

NIEUWE PARKEERVERORDENING VAN KRACHT

Vanaf 1 januari is een nieuwe parkeerverordening van kracht. Inwoners van de gemeente Deventer die op dit moment een parkeervergunning of bezoekerspas bezitten, hebben hierover een brief ontvangen. Bij deze brief zit een âverkort aanvraagformulier parkeervergunningenâ met op de achterzijde een doorlopende machtiging. Met dit formulier kunnen zij hun parkeervergunning verlengen tot 31 december 2006.

Het ingevulde formulier moet uiterlijk 13 januari bij de balie Bouwen en Leefomgeving zijn ingeleverd; daarna kan de vergunning niet meer worden verlengd. Willen inwoners toch een vergunning, dan moeten zij opnieuw een aanvraag indienen. De gemeente Deventer streeft met haar parkeerbeleid onder andere naar een verbetering van de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de stad, maar ook naar een autoluwe binnenstad. Het aantal uit te geven vergunningen zal daarom de komende drie jaar met veertig procent worden verminderd. De wachtlijst voor nieuwe aanvragen zal daarom sterk groeien.

De verkorte aanvraag kunnen belanghebbenden sturen naar de gemeente Deventer, postbus 5000, 7400 GC Deventer of inleveren bij de balie Bouwen en Leefomgeving, Leeuwenbrug 85. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14uur en bovendien op donderdag van 18 tot 20 uur.

Publicatiedatum: 16-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 16 december 2005