NEN


Nederlandse kinderbox met uitsterven bedreigd

Delft - De Europese norm voor kinderboxen wordt herzien. Zoals het er nu voorstaat, komen alleen Franse en Duitse netboxen door de keuring. De typisch Nederlandse houten box zal op een aantal punten moeten worden aangepast of verstevigd. Nederlandse fabrikanten en leveranciers worden uitgenodigd hun stem te laten horen. Dat kan via NEN, het Nederlandse centrum van normalisatie.

De Europese werkgroep 'Early Learning and Protection' werkt aan een herziening van de norm
EN 12227 'Kinderboxen voor huishoudelijk gebruik'. Daarmee bepaalt deze werkgroep voor een belangrijk deel de toekomst van de unieke Nederlandse variant met karakteristieke spijlen en verstelbare bodem.

Nederlandse fabrikanten en leveranciers kunnen meepraten over de ontwikkeling van de nieuwe norm voor kinderboxen. De Nederlandse normcommissie 'Kinderartikelen' houdt zich bezig met veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor kinderartikelen. Leden van deze normcommissie kunnen als expert door NEN worden aangemeld bij een werkgroep met andere Europese experts. Zo kunnen Nederlandse partijen in Europees verband meepraten en het nationale product verdedigen.

Meer informatie
Voor informatie over of deelname aan het normalisatieproces: Charlotte Mosies, telefoon (015) 2 690 133 of e-mail charlotte.mosies@nen.nl.