Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 16 december 2005

Berlijn kiest ook voor verkeerslichtmanagement van Nuon

Energieonderneming Nuon regelt vanaf 1 januari 2006 de verkeerslichten in Berlijn. De Duitse stadstaat is met Nuon-dochter Nuon Stadtlicht een tienjarig contract aangegaan voor het management van alle 2.000 Berlijnse verkeerslichten en de bijbehorende infrastructuur. Het contract vertegenwoordigt een waarde van EUR 120 miljoen.

Met de overeenkomst is Nuon in twee jaar tijd verantwoordelijk geworden voor twee belangrijke publieke taken in Berlijn. Sinds december 2003 verzorgt Nuon namelijk ook de openbare verlichting in de Duitse hoofdstad. Na een Europese aanbesteding besloot Berlijn het contract te gunnen aan Nuon Stadtlicht, vanwege Nuons expertise op het gebied van verkeersregelinstallaties en een vergaand moderniseringsplan.

Nuon Stadtlicht gaat de Berlijnse verkeerslichten moderniseren en integreren in een modern verkeersmanagementsysteem. Dat systeem is gebaseerd op een concept met geavanceerde software, dat Nuon-dochter Dynamicom al jaren met succes toepast in Amsterdam. Daarmee wordt een slimme en dynamische aansturing mogelijk, die de doorstroming van het verkeer verbetert. Ook kunnen storingen sneller worden verholpen en zijn grootschalige wegafsluitingen niet meer nodig in geval van demonstraties en staatsbezoeken.

Nuon Stadtlicht maakt gebruik van de expertise van Dynamicom, die in Nederland het verkeerslichtmanagement verzorgt in ondermeer Amsterdam, Utrecht, Zaanstad en Haarlem en daarnaast is gespecialiseerd in openbare verlichting en lichtarchitectuur voor circa 140 Nederlandse gemeenten.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in 2004 bedraagt EUR 4,9 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2004 bedraagt 9.441 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.